testosteron för kvinnors libido

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-24
Testosteron är ett naturligt förekommande hormon som kan syntetiseras och användas som läkemedel agent . Kvinnor med låg libidos , eller kör sex, ofta genomgå testosteronbehandling för att vända de negativa effekterna. Menopausala kvinnor är de som oftast drabbas av låga libidos , eftersom deras kroppar genomgår en rad förändringar, bland värmevallningar, viktökning och humörsvängningar. Den ökade stressen som medföljer moderskap har även effekt på libido . Det finns ett starkt samband mellan sexuell lust och testosteron , är det inte en perfekt vetenskap , och kvinnor tänker testosteronbehandling bör överväga alla alternativ och få råd från en läkare .

Vad orsakar Libido minska?

En minskning av libido kan ha flera orsaker . Dessa sträcker sig från låga testosteronnivåer att användningen av antidepressiva medel. Det är viktigt att behandla den bakomliggande orsaken till minskad libido , inte bara symptomen , när det handlar om detta villkor .

fysiska orsaker

En av de vanligaste orsakerna till låg sexlusten hos kvinnor är hormonell obalans på grund av klimakteriet . När kvinnor når klimakteriet, misslyckas de ofta för att producera samma mängd hormoner som de brukade , vilket kan resultera i låg sexlust . Stress kan också påverka . Överarbetad binjurarna orsakas av stress kan faktiskt råna kvinnors kroppar av de kemikalier som behövs för att skapa livsviktiga hormoner , som testosteron och östrogen . Näring spelar också en viktig roll i libido . Konstant fettsnåla diet bör undvikas , eftersom kroppen behöver fett för att de hormoner som krävs för sexuell aktivitet.

Emotional Orsaker

Hjärnan är en kraftfull könsorgan . Ofta en kvinnors sexlust bristen inte är rotad i fysiska orsaker , men mentala sådana . Som kvinnors kroppar förändras med åldern , många börjar känna oönskade och därmed tappar intresset för sex . Kvinnor som har uppkommit att tänka sexuell aktivitet var skamligt eller olämplig kan också utveckla en slags mental -block när det gäller sex . Detta kan också vara sant för kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp eller som har erfarenhet någon annan form av sexuell trauma .

testosteronbehandling

Kvinnor som lider av en minskning i libido som orsakas av en brist på testosteron kan genomgå hormonbehandling behandling eller HRT . Huvudsyftet med HRT är att återställa balansen hormonella nivåer , som i sin orsakar sexualdrift att återvända . Testosteron kan administreras med hjälp av injektion , eller det kan smörjas in i huden i form av en gel eller kräm . Tablet former av testosteron finns också som kan tas oralt .

biverkningar

Biverkningar associerade med testosteronbehandling inkluderar viktuppgång , leverskador , ansiktshår tillväxt , och akne . Kvinnor med höga nivåer av testosteron är också större risk för hjärtsjukdomar . Ofta testosteron ökar libido men kommer också att öka oönskade symptom på klimakteriet.

Previous:nothing Next:Hur säkra är vibrerande ringar ?

Relaterade artiklar


 • hur lång tid innan du blir gravid efter Depo - Provera ?
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • genitala vårtor symptom
 • hur man kan ge räddning andas för ett barn
 • delar av spermie
 • farorna med p-piller
 • Fakta om p-piller
 • den Yohimbine effekt på spermier
 • manliga symptom på HPV
 • fertilitetspreparat fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com