tidigt skede av genitala vårtor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-23
Genitala vårtor , kondylom eller vårtor venerisk , är resultatet av humant papillomvirus (HPV ) , en vanlig könssjukdom . Viruset angriper hud och slemhinnor , vilket oegentligheter i tillväxten av huden . Detta resulterar i vårtor nära eller på penis , vulva , livmoderhalsen och ändtarmen . Om genitala vårtor inte behandlas , kan de gå bort , växa i antal eller inte byta

första yttre tecken

En av de första symptomen på genitala vårtor är små knölar runt underlivet . Gupp kan vara mycket små , endast tagit bara knappt över huden , bakom könshår eller internt i kvinnan . Dessa knölar är inte smärtsamma och kan åka iväg utan den smittade individen märker dem . Detta är problematiskt eftersom de äldre genitala vårtor behandlas , desto tidigare de är botade .

Inkubation

Kondylom typiskt visa om en till två månader efter att en person är utsatt för. Denna exponering är resultatet av ett hudkontakt , många gånger under samlag eller förspel . Vårtor kan ta så länge som nio månader för att visa upp på huden . Genitala vårtor kan vara mycket smittsam .

upptäcka könsdelWarts

För att upptäcka genitala vårtor i ett tidigt skede kan en läkare ordinera en kolposkopi , som är en undersökning som använder ett förstoringsglas instrument för att se det smittade området närbild . Denna undersökning är smärtfri . En läkare kan också gnida en ättika lösning på det smittade området , som kommer att göra små pumpar bleka , vilket tyder på genitala vårtor är närvarande . I vissa fall är en biopsi görs för att upptäcka genitala vårtor runt eller på halsregionen.

Utbrott och Cancer

Eftersom underlivet är varm och fuktig , är det ett perfekt klimat för genitala vårtor . Kvinna som är gravid och de som har nedsatt immunförsvar kan uppleva ökade utbrott om de är infekterade med viruset . Det tycks finnas ett samband mellan en historia av genitala vårtor och genital cancer .

Behandling

Dr Scholls vårta Remover är en over- the- counter läkemedel som kan användas under de tidiga stadierna av genitala vårtor . Salicylsyra , den aktiva substansen i Dr Scholls , bör inte användas av dem som är diabetiker eller är hiv- positiva . Denna ingrediens kan också orsaka sveda och irritation i underlivet . Ett recept för pondofilix och TCA kan också användas för att behandla genitala vårtor . Dessa är oftast billiga, lätta att tillämpa och säkra läkemedel . Immiquimod kräm kan också användas för att behandla de tidiga skedena av genitala vårtor . Detta läkemedel är dyrt men stärker immunförsvaret och kroppens förmåga att bekämpa viruset .

Previous:nothing Next:Hur länge behöver jag vänta på STD -test?

Relaterade artiklar


 • Fakta om p-piller
 • hur man utför hjärt-lungräddning på barn
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med protein
 • Hur man köper orto EVRA-plåstret i Mexiko
 • dagen- efter-piller faror
 • Valacyclovir biverkningar
 • alternativa behandlingar för erektil dysfunktion
 • penis humant papillomvirus infektion
 • om symtomen på trichomoniasis hos kvinnor
 • Reproduktionsorgan fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com