Femar jämfört med Clomid

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-08
Många par kämpar med infertilitet . Medan vissa fall kräva dyr behandling alternativ, till exempel in vitro fertilisering , kan medicinering användas för att hjälpa andra . Clomid är den mest förskrivna fertilitet medicin , men Femar har vuxit i popularitet nyligen

Hur Clomid fungerar

ägglossning , vilket är en nyckelfaktor för att bli gravid , är inte något som varje kvinnas kropp gör framgångsrikt varje månad . Clomid kan användas för att hjälpa kvinnor som inte har regelbunden ägglossning liksom de som inte gör det. När en kvinna har ägglossning varje månad , hjälper Clomid för att skapa ett tillstånd av superovulation där flera ägg skapas varje månad i stället för bara en . När en kvinna inte ägglossning normalt att Clomid blockerar östrogen receptorer i hjärnan , så att kroppen tycker att det är lågt på östrogen . Detta resulterar i att fler luteiniserande hormon ( LH) och follikelstimulerande hormon (FSH ). Ökningen av LH och FSH hyper stimulerar äggstockarna , vilket resulterar i fler ägg som skapas i ägglossningen cykeln , vilket ökar chanserna för att ett ägg blir befruktade . Clomid är endast tas under fem dagar i varje cykel , men det gör stanna i kroppen längre .

Hur Femar fungerar

Femar , eller Letrozol är en aromatashämmare som främst tas av människor med bröstcancer . A kan studie 2001 av Health Canada mätt effektiviteten i Femar jämfört med andra droger och fastställt att Femar är den första linjens behandling av bröstcancer . Dr Robert Casper grupp i Toronto var de första som att använda Femar för att inducera ovulation . I Clomid gör bara kroppen tror att det är lågt på östrogen , DrRandy S. Morris anges att Femar minskar produktionen av östrogen genom att blockera enzymet aromatas . Kroppen har samma svar som med Clomid i att kroppen skapar mer LH och FSH , etc. Femar bara tagit en kort tid ( vanligen fem dagar ) och är bra för en ägglossning cykel . Därefter måste ytterligare en runda av läkemedlet tas .

Clomid biverkningar

Vanliga biverkningar av Clomid inkluderar obehag i brösten , uppkördhet , illamående, kräkningar, bäcken besvär, magbesvär , flera graviditeter , ovarieförstoring och några synliga symptom . Den avancerade Fertilitet Center i Chicago , bland annat anges att ett av problemen med Clomid är att det kan orsaka livmoderslemhinnan och livmoderhalssekretet att bli tunnare . Helst ska både fodret och slem vara tjockare för att både bli gravid och behålla graviditeten.

Femar biverkningar

Vanliga biverkningar av Femar inkludera ömhet i brösten , värmevallningar, och huvudvärk . Eftersom det har förekommit fall av fosterskador i graviditeter där Femar togs efter graviditeten bekräftades , är det viktigt att sluta ta Femar direkt efter att bli gravid .

som är mer effektivt ?

Eftersom varje människa är olika kan Clomid fungera bättre för vissa människor , medan Femar kan fungera bättre för andra . Den avancerade Fertilitet Center of Chicago konstaterar att kvinnor som inte har ägglossning samtidigt som man tar Clomid bättre kan betjänas av Femar . Däremot har Femar inte den långa historia som Clomid har och har inte studerats under så lång tid för en tid . Den fertilitet läkare eller gynekolog kan hjälpa till att avgöra vilka läkemedel som är bäst för en specifik individ.

Överväganden

En läkare bör konsulteras innan något nytt läkemedel . En läkare kan avgöra om det blir några negativa konsekvenser på grund av antingen redan existerande förhållanden eller andra läkemedel en patient tar .

Previous:nothing Next:Vilka är biverkningarna av seasonale ?

Relaterade artiklar


 • hjälpmedel tidiga tecken
 • Hur säkra är vibrerande ringar ?
 • muntliga STD & symtom
 • hur du ökar testosteron och hårväxt i ansiktet
 • använder HRT för att stimulera hårväxt
 • Vilka är biverkningarna av seasonale ?
 • hur man kan övervinna erektil dysfunktion
 • symptom på hypogonadism
 • inte amoxicillin påverka p-piller ?
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade i högstadiet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com