Hur lång tid Plan B stanna i kroppen ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-08

Plan B

Plan B är vanligtvis kallas morgonen efter-piller . Det är inte att förväxla med en abort piller , eftersom Plan B inte kommer att avsluta en graviditet , men det används som akut preventivmedel för att förhindra en graviditet vid oskyddat samlag eller ett fel i andra preventivmetoder . Plan B innehåller en blandning av östrogen och progesteron , fann hormonerna i vanliga p-piller , förutom levonorgestrel . Plan B är inte vanlig preventivmedel , och det bör endast användas i fall av akuta preventivmedel.

Så fungerar det

Plan B kan vara effektiva så länge det har tagit inom 3 dagar efter oskyddat samlag . P-piller tas oralt , och det översvämningar en kvinnas kropp med förebyggande hormoner som stoppar ägget från att befruktade , eller i vissa fall stoppa ett befruktat ägg från att fastna i livmodern . Plan B kommer dock inte förstöra ett ägg som redan har befruktats och som anslutit sig till kvinnans livmoder. Till skillnad från vanliga p-piller som håller en kvinnas hormoner regleras med små doser , driver Plan B i en enda stor dos . Det är därför det har en 18 krav år ålder , och anses receptbelagda medicin för kvinnor som är yngre . Vissa biverkningar är illamående , kraftiga menstruationsblödningar , huvudvärk och trötthet hos kvinnor som tar rätt dos av Plan B.

Varaktighet

Sedan Plan B verkar i en så stor flod av hormoner det inte stannar i kroppen länge . Även faktorer som huruvida kvinnan var på andra former av preventivmedel , hennes kost och allmän hälsa alla tillägg i , kan Plan B kvar i en kvinnas system för upp till 2 dagar . Enligt tjänster elevhälsan vid McGill University i Kanada , under de första 24 timmar första halvan av hormoner metaboliseras av kvinnans levern . Resten av hormoner är vanligtvis tas om hand i den andra 24 -timmarsperiod . Än en gång , för dem som tänker på att ha sex regelbundet , är Plan B inte avsedd att användas som en vanlig preventivmedel .

Previous:nothing Next:vad som påverkar hårdheten på erektion ?

Relaterade artiklar


 • progesteron kräm faror
 • inte spermier dör när den träffar luft ?
 • humant papillomvirus diagnos
 • biverkningar för morgonen efter piller
 • erektil dysfunktion och depression : vad är länken ?
 • Definitionen av impotenta
 • Hur snabbt spermier resa ?
 • olika preventivmedel patchar
 • naturliga bördighet rättsmedel
 • symptom på klamydia hos män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com