Kan man bli gravid om din mödomshinna inte har brutit ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-17
Graviditet är en risk som helst att samlag har ägt rum . För många unga kvinnor , är detta en skrämmande tanke och en som bör beaktas innan man har sex

Hymen

mödomshinnan är en tunn hinna , eller en bit hud , som sträcker sig över öppningen till en kvinnas slida . Ibland finns det hål i mödomshinnan så att blod för att gå ur kroppen under en kvinnas mens . Andra gånger , hål eller revor har inträffat under en ung kvinnas liv från slitage på kroppen på grund av sport eller bara livet i allmänhet. Merparten av tiden är det sträcks öppen innan en ung kvinnas första sexuella erfarenhet , om inte under det .

Hymen och graviditet

En ung kvinnas hymen har ingenting att göra med graviditet alls . Om det fortfarande är intakt eller inte , kan hon bli gravid . Graviditet inträffar när spermien når ägget .

Skydda dig mot graviditet

Det enklaste sättet att förhindra graviditet och sjukdomar är att inte ha sex . Om du ska ha sex , måste du skydda dig från att bli gravid genom att använda en beprövad metod för födelsekontroll , t. ex. kondom eller p-piller . Du kan gå till din lokala hälso- avdelning eller Planned Parenthood klinik för att få gratis eller till låg kostnad preventivmedel .

Skydda dig mot sexuellt överförbara sjukdomar eller infektioner

Det finns en mängd olika sätt för att förhindra graviditet , men bara en Metoden skyddar dig från sjukdom . Det är en kondom . Titta på rutan för en vägledning för hur man korrekt att tillämpa en kondom för att en mans penis .

tecken på graviditet

Om du är osäker på om du är gravid , ta ett graviditetstest. En av de största indikatorer av graviditeten är en brist på en period . Men många unga kvinnors cykler är oregelbundna , så det här är inte en idiotsäker sätt att veta . Andra tecken på graviditet är illamående , viktökning och humörsvängningar.

tecken på sjukdom

Om du ser något annorlunda om kroppen , speciellt i underlivet , kan detta vara ett tecken på en sexuellt överförbar sjukdom . Leta efter vårtor , utslag och klåda som tecken på en STD . Andra sjukdomar har inga tecken alls och det är bäst att testa sig efter varje partner eller en gång om året när du blir sexuellt aktiva .

Previous:nothing Next:p-piller instruktioner

Relaterade artiklar


 • Effekterna av att byta från 28 till 21 dagars preventivmedel
 • effekter av Catuaba
 • hur många dagar har kvinnor ägglossning ?
 • överdosering effekter av ett p-piller
 • hur du ökar testosteron och hårväxt i ansiktet
 • effektivitet cykel pärlor
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för grundskolan
 • Kan man bli gravid om din mödomshinna inte har brutit ?
 • kan jag bli gravid utan ägglossning ?
 • sätt att identifiera och behandla ett barns öroninflammation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com