anala vårtor behandling

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-31
Anals vårtor , känd medicinskt som kondylom , är en sexuellt överförbar sjukdom som orsakas av humant papillomvirus och kännetecknas av förekomsten av vårtor runt området av anus och ibland könsorganen . Även ibland asymtomatisk , kräver de behandling på grund av deras tendens att sprida sig snabbt , ibland till rektum . Behandling innebär oftast aktuella salvor eller i svåra fall , operation

Symtom

anala vårtor visas normalt som små , köttiga utväxter på , i och runt området kring anus . De kan verka enskilt eller i kluster med på ett utseende som liknar blomkål . De kan vara ömma eller kliande eller ibland båda , och om de visas i närheten av slidan , kan blöda under och efter samlag . Symptomen kan lägga vilande under en längre tid , och som ett resultat av detta virus kan smitta även när det är asymtomatiska .

Medicinering

Mayo Clinic rapporterar att milda och sällan utbrott av anala vårtor och kondylom kan behandlas med utvärtes läkemedel såsom imiquimod , som verkar genom att stärka immunförsvaret kämpar kapacitet , podofyllin , Galderma , som är vegetabiliska och arbete genom att förstöra vävnaden i vårtan självt, och triklorättiksyra, som är en kemisk behandling som bränner vårtor av.

Din läkare kommer att bestämma vilket alternativ som är bäst för ditt individuella fall , och på grund av risken för biverkningar eller felaktig användning , bör användning alltid följas . Over- the- counter genitala och anala vårtor medicinering kan tyckas lockande , men dessa är inte särskilt utformade för den typ av hud och vävnad som finns i underlivet och anal region och kan leda till allvarlig hudirritation .

Kirurgi

Enligt Mayo Clinic , ett antal kirurgiska alternativ finns tillgängliga om dessa läkemedel visar sig vara verkningslösa eller om vårtor är för stora för att bränna bort . Dessa kan omfatta: diatermi , som innebär att bränna vårtor av; kryobehandling , som innebär frysning av vårtor bort , oftast med flytande kväve , avlägsna kirurgiskt vårtor , oftast med en skalpell och lokalbedövning , och laserbehandling , som inte används ofta på grund av dess höga kostnad . Laser terapi innebär att man använder en kraftfull och mycket koncentrerat laser som direkt syftar till vårtan , och det används vanligtvis endast vårtor som är utbredd och svår att behandla.

Kirurgi är vanligtvis utförs på polikliniskt , vilket betyder att den kräver ingen inläggning . Till skillnad från krämer , vilket kan ta lång tid att arbeta , ger kirurgi omedelbar lättnad.

Previous:nothing Next:hur man utarbetar efter hysterosalpingogram

Relaterade artiklar


 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • Hur man köper orto EVRA-plåstret i Mexiko
 • effekter av Catuaba
 • effekterna av dagen- efter-piller
 • Hur tuggtobak effekt manlig infertilitet ?
 • Kan man bli gravid om din mödomshinna inte har brutit ?
 • den effectivess av dagen efter -piller
 • effektiviteten i spermiedödande medel
 • göra loestrin 24 piller få dig att gå ner i vikt ?
 • Hur länge överlever spermier ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com