fertilitet i klimakteriet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-09
Till dess att en kvinna har gått 12 månader utan att ha en menstruation , kan hon bli gravid . De flesta kvinnor genomgår klimakteriet runt ålder 51 , men tiden före klimakteriet , som kallas klimakteriet , kan senaste sex år eller mer . Medan kvinnans fertilitet börjar släppa efter att hon vänder 35 , hon brukar har ca 100 ägg kvar av klimakteriet

vänta ett år

Kvinnor föds med 1. 000. 000 till 2. 000. 000 ägg , men de siffrorna börjar krympande snabbt efter en kvinna når henne mitten till slutet av 30-talet . Dessa ägg " minskande antal och kvalitet , plus uterin förändringar som en kvinna åldras minskar sin fertilitet , ibland innan hon märker tecken på perimenopause . Även om du har hoppat över mensen för ett par månader och har haft klimakteriebesvär såsom värmevallningar och humörsvängningar , kan du inte sluta använda preventivmedel tills du har slutat menstruationer under ett helt år .
Omkring 50 procent kvinnor i åldrarna 40 och 45 lider missfall . Dessutom kvinnor som är gravida efter 40 år löper större risk att fostret har kromosomavvikelser , gå in på för tidig förlossning , som behöver ett kejsarsnitt eller att barnen dör .

Hormonförändringar

Ålder påverkar kvinnans äggstockar mer än nästan något annat organ. Ändringar förändrar hennes folliklar , de små cystor säckar som innehåller en omogen ägg . Follikelstimulerande hormon , FSH eller är subtilt och gradvis. Samtidigt Inhibiner A och B, som reglerar återkoppling av hormonet under hela din menscykel , drop . Inhibiner är hormoner också i manliga sperma som har effekt på hypofysen att minska FSH .
Eftersom mindre inhibin B produceras , follikelstimulerande hormon nivåerna stiga under och efter
klimakteriet . Hormonet ökar återspeglar både antalet och beloppet av åldrande folliklar . När de omogna äggceller poolen minskar till cirka 1000 folliklar , inträffar klimakteriet .
Även kvaliteten på en kvinnas ägg är nedsatt kan åldersrelaterade förändringar livmodern också leda till lägre fertilitet utan att producera en stor skillnad i hennes menstruationscykel hormon nivåer .

P-piller

sexuellt aktiva kvinnor som är friska , inte röker och inte har högt blodtryck , diabetes eller tidigare haft blodpropp kan hålla med lågdos- p-piller på på marknaden. Piller " lägre doser av östrogen och progesteron kan hjälpa behandla vissa klimakteriet symtom såsom värmevallningar, oregelbundna cykler och premenstruella syndrom . För vissa kvinnor , dessa piller är säkra genom klimakteriet skift , vanligt förekommande i åldrarna 52 och 54 .
Om en kvinna har en familjehistoria av bröstcancer , blodpropp eller hjärtsjukdom , men kan hon välja sterilisering . En äggledaroperation har en felfrekvens på cirka sex per 1000 operationer , och den har också riskerna i samband med anestesi och någon åtgärd .

implantat kan förhindra graviditet

Ett annat alternativ är en hysteroskopi , som kan göras i öppen vård utan bedövning . En vårdgivare infogas en drogfri nitrol-dacron enhet i varje äggledare . Efter att ha släppt från införingssystemet växer yttre spole i diameter för att förankra mikro-in i äggledarna " olika diametrar och former .
Patienten måste vänta tre månader efter insättningen för enheten fibrer för att erhålla vävnad tillväxt i ringar och som innehar en anordning på plats och förhindrar graviditet . Kvinnan bör använda en annan typ av preventivmedel under dessa månader .
Forskning visar att denna mekanism är 99,8 procent effektiv efter fyra år av uppföljningsstudier . De flesta av de kliniska studierna gjordes på kvinnor som hade använt den för ett till två år , men riskerna för långsiktiga implantat är okända .

Andra val

En kvinna i ett monogamt , långsiktig relation kan också be sin partner att ha en vasektomi .
skyddas naturligtvis inget av dessa alternativ mot sexuellt överförbara sjukdomar . Endast använda kondom gör det .
För mer information, besök den nordamerikanska Menopause Society hemsida http://www. menopause. org .

Previous:nothing Next:Hur lång tid Plan B stanna i kroppen ?

Relaterade artiklar


 • Hur är spermierna kan ta sig till ägget ?
 • triphasil biverkningar
 • vad man ska förvänta sig för en erektil dysfunktion tentamen
 • Yohimbe HCl faror
 • om symtomen på trichomoniasis hos kvinnor
 • humant papillomvirus diagnos
 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
 • naturliga bördighet rättsmedel
 • penis humant papillomvirus infektion
 • Hur man köper orto EVRA-plåstret i Mexiko
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com