hög risk humant papillomvirus infektion

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-16
Hög risk humant papillomvirus infektion (HPV ) är en sexuellt överförbar sjukdom som har potential att orsaka livmoderhalscancer hos kvinnor . En årlig cellprov test kommer skärmen kvinnor för livmoderhalscancer orsakas av HPV- infektion , och kvinnor kan bidra till att skydda sig från denna sjukdom genom säker sexuell praxis och sunda vanor

Identification

High-risk HPV -infektion uppstår när en kvinna blir infekterad med en typ av HPV stam som har potential att orsaka livmoderhalscancer. Inte alla typer av HPV orsakar livmoderhalscancer , och några av dessa stammar orsakar genitala vårtor och andra stammar orsaka små eller inga symtom . Mer än 100 typer av HPV stammar finns, men endast en liten majoritet av dessa stammar identifieras som hög risk HPV . Medan högrisk- HPV har potential att orsaka livmoderhalscancer , kan infektioner med dessa typer av virus bara gå iväg på egen hand utan att det leder till cancer i livmoderhalsen .

Risker

Kvinnor som praxis riskfyllt sexuellt beteende är på en högre risk att utveckla HPV -infektioner och livmoderhalscancer . Kvinnor som har flera sexuella partners , ha sex utan skydd och som börjar ha sex vid yngre ålder löper en större risk för upphandlande HPV-infektion . Kvinnor löper ökad risk att utveckla livmoderhalscancer om de röker eller har haft många barn

Förekomst

Enligt Merck Manual , är livmoderhalscancer den tredje vanligaste gynekologiska cancerformen hos kvinnor , tillståndet är vanligare i kvinnor mellan åldrarna 35 till 55 men det kan också påverka yngre kvinnor . Spansktalande och afrikanska amerikanska kvinnor har också högre incidens av livmoderhalscancer per invånare jämfört med vita befolkningsgrupper . Enligt Centers for Disease förebyggande och kontroll under 2005 av antalet amerikanska kvinnor som diagnosticerades med livmoderhalscancer uppgick 11. 999 kvinnor .

diagnos och behandling

En gång om året gynekologiska cellprov test används för att undersöka kvinnor för cervixcancer och eventuella onormala förändringar på ytan av livmoderhalsen som kan vara ett förstadium till livmoderhalscancer. Enligt Merck Manual , cellprov Testen kan upptäcka upp till 90 % av fallen av livmoderhalscancer innan kvinnor har märkt några symptom på cancer . Behandling för livmoderhalscancer beror på stadium av cancer diagnostiseras men kan även omfatta kirurgiska ingrepp för att avlägsna cancer och /eller strålning eller cellgiftsbehandling .

Undvikande

Det enda sättet kvinnor kan undvika högrisk- HPV -infektioner är att undvika kön . Sexuellt aktiva kvinnor kan minska riskerna för denna typ av infektion genom att öva säker sex och att begränsa deras antal sexuella partners . En årlig cellprov test kommer också att bidra till fånga någon typ av högrisk- HPV -infektion innan livmoderhalscancer har utvecklat eller spridning till andra områden av kroppen . Ett HPV -vaccin finns nu , och även om detta vaccin inte kommer att förhindra alla typer av HPV -infektioner som orsakar livmoderhalscancer det skyddar mot två typer av HPV stammar som ansvarar för upp till 70 % av alla livmoderhalscancer incidenter .

Previous:nothing Next:preventivmedel teknik

Relaterade artiklar


 • define Kama Sutra
 • hur man kan övervinna erektil dysfunktion
 • hur de manliga reproduktionsorganen fungerar
 • Hur snabbt spermier resa ?
 • genitala vårtor komplikationer
 • biverkningar av medroxiprogesteronacetat
 • Kama Sutra tutorial
 • progesteron kräm faror
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin E
 • hur du ökar testosteron och hårväxt i ansiktet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com