hur man blir gravid då du har en period

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-17
De flesta kvinnor i fertil ålder har månatliga perioder . En period är när ett ägg börjar växa till nästa cykel . Efter att ägget har mognat det kommer ner någon av äggledarna , beroende på vilken äggstock har mognat ägget . Om ägget möter spermien , kan befruktning inträffa och graviditet kan leda till . Om befruktning inte sker , är ägget och livmoderslemhinnan skjul resulterar i blödningar som kallas en period . Det är möjligt att bli gravid under mensen pga ägglossningen som kan förekomma för din nästa cykel .
1 .
Kontrollera dina cykler . En kvinnas menstruationscykler kan variera i längd från månad till månad . Normal cykellängd varierar mellan 24 och 35 dagar . Flickor som just har kommit menarche kan uppleva kraftigt varierande cykler . Kvinnor som närmar klimakteriet kan också uppleva varierande cykellängder .
2 .
förstå grunderna för menstruation. Menstruationscykeln är indelad i dagarna i menstruationen , tiden omedelbart efteråt , efter dagar närmar menstruation , den dag då ovulation och den del av cykeln du har haft ägglossning . Det är möjligt för dessa tidsramar att överlappa varandra. Du kan ägglossning samtidigt erfarenhet menstruationsblödning och därmed bli gravid .
3 .
Kontrollera din livmoderhals . Livmoderhalsen är ingången till livmodern . Du kan känna den med fingrarna . När du börjar närma ägglossningen, livmoderhalsen tillbaka och känns mjukare . Detta kan hända medan du fortfarande har mens .
4 .
Använd en ägglossning Prediction Kit . En OPK är hemma hormon test som visar halter av hormoner i kroppen . Testet har två rader . En av dem kommer att mörkna när du närmar dig ett uppsving i hormonerna när du börjar få ägglossning. Mensblod påverkar inte riktigheten i testet. Ha sex när linjen är som mörkast . Detta bör dagen innan du har ägglossning och den dag då chansen till graviditet är som störst.
5 .
Sök förändringar i ditt bördig livmoderhalssekret . De flesta kvinnor har cervikal vätska . Livmoderhalsens vätska kan ses på en toalettpapper . Det kan skiljas från menstruationsblod eftersom det inte är rött . När du når ägglossning slem blir klar och stretchig . Ha samlag på dagar när det visas .
6 .
Diagram din temperaturer . Många kvinnor upplever en ökning i morgon temperaturer efter att de har ägglossning . Kontrollera dina temperaturen precis innan du stiger upp. Innan du har ägglossning din temperaturer kommer att stanna mellan 96,9 och 97,5 . Efter ägglossningen kommer de att stiga lika mycket som en hel examen . Föra register. Om du har mönster som kan indikera att du har ägglossning tidigt , har samlag under de första dagarna av din cykel .

tips och varningar


 • kortare kan vara ett tecken på ägglossning bekymmer . Om du har cykler som indikerar ägglossning under den första veckan i menstruationscykeln , kontakta din barnmorska .


 • Previous:nothing Next:hur läka HPV

  Relaterade artiklar


 • Hur lång tid Plan B stanna i kroppen ?
 • effektiviteten av preventivmedel
 • hur läka HPV
 • mest effektiva manlig förbättring
 • biverkningar av paragard
 • hydroxyprogesterone biverkningar
 • Vilka är biverkningarna av seasonale ?
 • typer av p-piller och biverkningar
 • hur man gör färska barnmat i sommar
 • göra tonåringar behöver föräldrarnas samtycke för födelsekontroll ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com