inte spermier dör när den träffar luft ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-06
Det skulle inte mänskligt liv på denna jord om inte för den mikroskopiska DNA fabriker av den manliga spermier . Spermierna släpps på manliga utlösning och färdas genom slidan för att befrukta det väntande ägget . Spermier är härdiga varelser , kan resa vad dem är ett nästan oöverstigligt avstånd , och de kan överleva i många förhållanden

Vad är spermier?

spermier eller sperma manliga könsceller görs för det specifika syftet att gödsling en kvinnlig ägg . På nära inspektion , spermier ser ut som grodyngel och kan simma omkring 12 inches en timme, vilket för en organism av deras storlek är ett stort avstånd . När en man får utlösning , är 180 till 400. 000. 000 spermier utvisas , men bara en kommer att göra det till ägget , enligt Dr Charles Lindemann på Oakland universitet Institutionen för biologi.

Hur Sperm Made ?

Sperm skapas i den manliga testiklar , som ligger i den manliga säck som håller testiklarna , där de är i en miljö perfekt för efterlevande . Den manliga säcken är i allmänhet fem grader lägre i temperatur än resten av kroppen. Om det området hålls varmare genom långvarig verksamhet eller genom att bära vissa kläder , detta kan orsaka manlig infertilitet . Det rekommenderas att män bär löst sittande shorts som ett sätt att hålla säcken temperaturen inom rimliga parametrar .

spermier i Air

Om en spermie är utropade i luften genom en sådan rättsakt som onani , det gör det inte dör direkt . Även om inte idealiska levnadsförhållanden för spermierna kan det ta så lång tid som två till tre timmar för spermierna att dö . Utan sperma införs direkt in i slidan , det finns liten risk för graviditet , men det kan inte helt uteslutas.

spermier i slidan

Om spermier släpps in i slidan , temperatur och surhetsgraden är idealiska för överlevnadsförmåga. En frisk spermier kan överleva på de kvinnliga slidan i tre till fem dagar och inom den tiden är det fullt i stånd att befrukta ägget . Den slem i livmoderhalsen gjordes att vara den perfekta inkubator för friska spermier för att maximera chanserna för befruktning .

sperma och Spermacide

Många kondomer är fodrade på insidan med spermiedödande glidmedel som ett sätt att lägga till extra skydd under samlag . Den spermacide kommer att döda de flesta av sperma på utlösning , men det kommer inte att döda alla 400 500 miljoner euro. Det är viktigt att inse att om kondomen går sönder eller om slidan kommer i kontakt med sperman i kondomen följande utlösning , finns en liten chans för befruktning .

Previous:nothing Next:hydroxyprogesterone biverkningar

Relaterade artiklar


 • livslängd av spermier
 • effektiviteten i spermiedödande medel
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för grundskolan
 • sildenafil behandling
 • biverkningar av reclipsen
 • biverkningar av chlomid
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • är alprostadil säkert att använda?
 • Hur orto tri - cyclen arbete ?
 • biverkningar för morgonen efter piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com