klimakteriet och nässelfeber

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-19
Ökad förekomst av bikupor under klimakteriet --- särskilt under dess tidiga stadier --- är inte allmänt dokumenterad i den vetenskapliga litteraturen. Men det verkar inte finnas någon brist på obekräftade uppgifter om att bikupor är bara ett flera av de inte så välkomna förändringar som torde följa slutet av menstruationen hos kvinnor , den så kallade " förändring av livet . "

Symtom på Hives

I både klimakteriet och nonmenopausal manifestationer , är nässelutslag kännetecknas av en kliande hudutslag som ibland fortskrider till en högre welts , enligt MedlinePlus . Hives tros kvittas genom en allergisk reaktion mot något du har ätit eller några irriterande som har kommit i kontakt med huden . Även känd som urtikaria kan nässelutslag visas över hela kroppen eller begränsas till en eller två platser . Vetenskapen har ännu inte kommit med en slutgiltig förklaring till klimakteriet form av nässelutslag , men vissa har en teori om att det kunde vara en reaktion på hormonella förändringar kroppen går igenom under denna fas av en kvinnas liv .

Stress Kan vara en faktor

Det finns en skola som lutar mot teorin att övergångsåldern bikupor är en reaktion på kroppens hormonella förändringar , andra verkar övertygad om att det är mer släkt med den ökade fysiska, mentala och emotionella stress som åtföljer förändring av livet . Försök att minimera mängden stress i ditt liv , och se om det hjälper .

Hur länge varar det ?

För en del lyckligt lottade kvinnor , visar klimakteriebesvär bikupor sig vara en gång-och-borta proposition , vilket gör ett sken av kort varaktighet och sedan försvinner för att aldrig återvända igen , enligt HivesRash. info . Andra är inte så lycklig och erfarenhet kronisk , utökad anfall av nässelutslag som kan pågå upp till sex månader åt gången .

Behandling Alternativ

Hives är oftast behandlas med oralt administrerade antihistaminer , både över disk och recept , enligt Mayo Clinic . Receptfria läkemedel av denna typ inkluderar difenhydramin ( Benadryl ) , cetirizin ( Zyrtec ) , klorfeniramin ( klor- Trimeton ) och loratadin ( Alavert , Claritin ) . Receptbelagda läkemedel inkluderar fexofenadin ( Allegra ) , hydroxizin ( Vistaril ) , desloratadin ( Clarinex ) och levocetirizin ( Xyzal ) . I extrema fall kan din läkare förskriva prednison eller någon annan oral kortikosteroid att minska inflammationen.

Komplikationer

får gå obehandlat , nässelutslag ibland utvecklas till ett tillstånd som kallas angioödem , som kännetecknas av svullnad under huden och inte på ytan , vilket är typiskt med bikupor . Även om detta kan vara en relativt harmlös tillstånd som svarar på behandling med antihistaminer , visar inflammation av angioödem i extrema fall upp i mun och svalg, störa andning och medför en potentiellt livshotande akuta .

Previous:nothing Next:sätt att mjölka prostatan

Relaterade artiklar


 • novynette biverkningar
 • hur de manliga reproduktionsorganen fungerar
 • spermier fakta
 • alternativa behandlingar för erektil dysfunktion
 • manliga reproduktiva systemet problem
 • herpes simplex-virus
 • Definitionen av impotenta
 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
 • orto - cyclen biverkningar
 • hur länge kan preventivmedel tas ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com