långsiktiga effekterna av p-piller

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-01
P-piller är läkemedel som tas regelbundet för att ge preventivmedel . De kräver läkarrecept och anses vara en säker och effektivt sätt att eliminera risken för graviditet . Även om p-piller anses säkra , får ta preventivmetod medicinering har långsiktiga biverkningar hos vissa individer eftersom det onaturligt ändrar en kvinnas reproduktiva systemet

Blodproppar och hjärt-kärlsjukdom

p-piller innehåller östrogen som kan höja risken för att enskilda upplever blodproppar . Kvinnor som tar p-piller står också inför en ökad risk för hjärt- frågor , särskilt de som röker , har hjärtfel eller leva med högt blodtryck. Dessa kvinna löper risk för hjärtinfarkt och stroke på grund av blodproppar och är vanligtvis rådas att söka en annan form av preventivmedel .

låga nivåer av testosteron

The Journal of Sexual Medicine under 2006 publicerat en artikel som pekade på en chans att kvinna på p-piller kan möta sexuellt , metabola och mentala hälsa på grund av en låg nivå av testosteron . Enligt artikeln , kvinnor som tar eller har slutat ta p-piller har en ökning av sex hormone binding globulin , ett protein som klamrar till testosteron , vilket gör det ineffektivt . Testosteron är ett viktigt hormon för kvinnans reproduktiva systemet och psykisk stabilitet . Med p-piller kan minska en kvinnas sexlust , glädje och smörjning vid sex , enligt dam -hälsa-co. uk . Detta är också resultatet av sänkningar i hormoner på grund av en ökning av globulin .

Migrän och Diabetes

Kvinnor som har migrän eller diabetes också rekommenderas att inte ta p-piller . De som tar p-piller och erfarenhet migrän aura som har nedsatt syn är mer benägna att ha en stroke . Världshälsoorganisationen säger att kvinnan 35 och äldre och som har migrän bör inte ta p-piller . Östrogen i p-piller innehåller östrogen och gulkroppshormon , hormoner som reglerar mängden insulin i kroppen . För kvinna med diabetes , med dessa hormoner kan ytterligare komplicera deras tillstånd .

Graviditet

Med p-piller skadar inte en gravid kvinna eller fostret , men det rekommenderas att upphöra med det . P-piller också skadar inte en bebis som ammar , men kan minska mängden mjölk som produceras genom modern på grund av hormoner i medicinen.

mycket som tyder på cancerrisken

Det finns ingen eller liten indikation på att p-piller ökar risken för cancer för kvinnor . På baksidan , som kvinna ta p-piller upplever mindre risk för att komma ner med äggstockar eller endometriecancer. Bevis visar att kvinnor som tar p-piller har en ökad risk för bröstcancer , men risken minskar efter kvinnan slutar ta p-piller . P-piller bör inte tas av kvinnor med bröstcancer , eftersom hormonerna i medicineringen kan påverka tumörtillväxt .

Previous:nothing Next:progesteron kräm faror

Relaterade artiklar


 • erektil dysfunktion på grund av diabetes
 • genitala vårtor diagnos
 • Kan man bli gravid med pre - cum ?
 • tonårsgraviditeter förebyggande program
 • Valacyclovir biverkningar
 • infertilitetsbehandling droger
 • morgonen efter-piller typer
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin C
 • biverkningar för morgonen efter piller
 • preventivmedel typer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com