norinyl biverkningar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-02
Norinyl är ett preventivmedel medicin som används både i regleringen av menstruationscykeln och förebyggande av graviditeten hos kvinnor . De läkemedel verkar genom att förhindra äggstockarna användare från att ge ut ägg under menstruationen. Som med de flesta preventivmedel mediciner , finns det ett antal av biverkningar förknippade med läkemedlet

vanliga biverkningar

Bieffekterna blödningar mellan menstruationscykeln , bröst svullnad och ömhet , huvudvärk , förändringar i det vaginala slem , ökad nervositet , hudutslag , fläckig mörkfärgning av huden , magkramp, uppsvullnad , kräkningar , vaginal infektion och vikt och förändringar aptit . Även om dessa anses vara de vanligaste biverkningarna i samband med läkemedlet påverkar de endast ett litet antal användare .

Allvarliga biverkningar

Svårare biverkningar är hudutslag , nässelutslag , andningssvårigheter, åtstramning av bröstet , svullnad av mun och läppar , bröst klumpar , svår smärta i ben , bröstsmärta , hostar blod , mörk urin, lera-avföring , depression , yrsel , svimning , feber , aptitlöshet , humörsvängningar , sluddrigt tal , magont och ömhet , plötslig andnöd och gulfärgning av hud och ögon .

Viktig säkerhetsinformation

Norinyl har varit kända för att orsaka yrsel och dåsighet hos vissa användare . Som ett resultat , är det inte rekommenderat att köra bil eller använda någon typ av maskiner direkt efter att ha tagit denna medicin . När du använder denna medicin , kan det finnas tillfällen då du upplever en onormal menstruationscykel. Om detta inträffar, tala med din läkare. Detta läkemedel ska aldrig användas på barn innan deras första menstruationscykeln.

Användning

Ta alltid Norinyl exakt som det ordinerats till dig av din läkare och aldrig i doser större än vad som rekommenderas på etiketten . Denna medicin ges i tablettform och bör tas med mat och ett fullt glas vatten . Det är viktigt att ta din medicin vid samma tid varje dag , så välj en tid som passar dig . Carry ett extra paket av medicinering med dig om du har glömt att ta din medicin .

Varning

Om du upplever några biverkningar , kontakta din läkare omedelbart .

Om en överdos misstänks , kontakta din lokala GIFTINFORMATIONSCENTRAL och chef direkt till närmaste akutmottagning .

Norinyl är avsedd för användning som preventivmedel och ska aldrig användas för något annat medicinskt ändamål inte specifikt ordinerats av din läkare .

Previous:nothing Next:långsiktiga effekterna av p-piller

Relaterade artiklar


 • vad man ska förvänta sig för en erektil dysfunktion tentamen
 • morgonen efter-piller typer
 • hur du kontrollerar att ett barn är ordentligt vaccinerade för grundskolan
 • fertilitetspreparat fakta
 • STD & sti symtom
 • follikelstimulerande hormon faq
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin D
 • erektil dysfunktion på grund av diabetes
 • Hur man köper orto EVRA-plåstret i Mexiko
 • muntliga STD & symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com