preventivmedel teknik

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-15
Preventivmedel teknik har avancerat långt bortom enkla kondomer under senare år . Tillgången till preventivmedel är viktig, särskilt i utvecklingsländer där risken för sjukdom och död i barnsäng och oönskad graviditet är mycket högre

kondomer för män

Den manliga kondomen är en av de vanligaste formerna av preventivmedel teknik . kondomer latex hylsor placeras över penis under samlag som kommer att fånga sperma innan det kan kommer in i kroppen av en sexuell partner . Detta bidrar till att minska oönskade graviditeter och spridningen av sjukdomen från en partner till en annan

kondomer

Kvinnor har möjlighet att använda kondom också; . kondomer förs in i slidan före samlag och ha samma verkan som en manlig kondom i fungerar som en barriär mellan sperma och kvinnans kropp .

Preventivmedel

p-piller och vagina preventivmedel som NuvaRing är tillgängliga för kvinnor som vill ha större kontroll över sina menstruationer cykler och minska deras risk för graviditet under sex ytterligare . P-piller behöver normalt tas på daglig basis , där vaginal preventivmedel matas in av en läkare och avlägsnas och ersättas på månadsbasis .
Förutom p-piller , födelse-kontroll korrigeringsfiler och bilder är också tillgänglig , men bör diskuteras med en läkare på grund av eventuella biverkningar. Spiraler är små preventivmedel placeras i livmodern som även fungerar som en effektiv preventivmetod metoder och är mer långvariga än vaginala piller .
Implanon är en ny typ av preventivmedel som innebär implantation av ett hormon frisättning enhet som kommer att förhindra oönskade graviditeter i upp till tre år . Implanon är mycket effektiv , men om implanterade felaktigt kommer inte att fungera och kommer att bli nästan omöjligt att ta bort

hysterektomi och vasectomies

Både män och kvinnor kan ha frivilligt operation för att göra sina könsorgan impotent . en hysterektomi kommer att ta bort livmoder och ibland äggstockarna och äggledarna för att förhindra graviditeter .
En vasektomi innebär att bryta Vasa deferentia ( de delar av penis som transport sperma under ejakulation ) och förhindra sperma från att komma in ejakulat .
Båda dessa metoder är effektiva för att förhindra oönskade graviditeter.

Överväganden

När man väljer en preventivmetod , är det viktigt att tänka på en partners sexuella historia och risken för sjukdom eller graviditet . Det enda absolut effektivaste sättet att undvika graviditet och sjukdom är avhållsamhet , men med försiktig planering och kommunikation mellan båda parter om sexuell aktivitet , kan riskerna minskas med mer än 95 procent , enligt medicinska studier som gjorts av Världshälsoorganisationen.

Previous:nothing Next:effekter av testosteron på klitoris

Relaterade artiklar


 • hur att mata ditt barn tillräckligt med järn
 • Vilka mediciner orsaka erektil disfunction ?
 • fertilitet i klimakteriet
 • ägglossning som det påverkar familjeplanering
 • testosteron för kvinnors libido
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin E
 • Resultatet av att sluta preventivmedel
 • Hur fungerar det reproduktiva systemet att fungera ?
 • statistik om preventivmedel effektivitet
 • födelsekontroll kalender metod
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com