program för att förebygga tonårsgraviditeter

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-13
Medical, gemenskap och religiösa program finns för att förhindra tonårsgraviditeter . För vissa är det ett primärt mål , medan det för andra är en sekundär meddelande följer med att stoppa spridningen av aids och sexuellt överförbara sjukdomar . Program kan rikta båda könen eller bara en , och några mål specifika etniska grupper . Kvinnor mellan 18 och 19 år har den högsta andelen av oönskade graviditeter , även om 85 procent av alla graviditeter tonåring är oavsiktliga . Av dessa cirka 90 procent från inkonsekvent eller felaktig användning av preventivmedel . USA har en tonårsgraviditet dubbelt så hög som Storbritannien eller Kanada , och åtta gånger högre än Japan eller Nederländerna

Girls

Många av de mest framgångsrika programmen riktar sig till flickor . Barnens Aid Society --- Carrera Tonårsgraviditeter Prevention Program börjar lära barn om sex vid 11 års ålder . Börjat i New York , är den tillgänglig i flera andra stater i hela landet . Dess pedagogik är vanligt bland program för att förebygga tonårsgraviditeter --- avhållsamhet plus preventivmedel om avhållsamhet är inte ett alternativ. Programmet är öppet för pojkar och flickor , men har mest effektivt med tjejer .

Teen Outreach Program , som finns i New York , New Orleans, och mycket av Kalifornien och Florida , också mål båda könen , men har hittat sina största framgångar med tjejer

SiHLE eller Sistas , informera , Healing , Living , Empowering , är öppen för svart tjejer , i åldern 14 till 18. Klasser består av små grupper möte i fyra timmar på fyra på varandra följande lördagar . Svarta tjejer har den näst högsta tonårsgraviditeter ränta med 63 tonårig flickor per 1000 bli gravid .

Boys

hispanics har den högsta tonårsgraviditeter , som ligger på 81 flickor per 1000. Cuidate ! Ta hand om dig är att Latino ungdomar . Programmet , som erbjuds i Philadelphia , är öppen för båda könen åldrarna 13 till 18, men har varit mycket framgångsrikt med spansktalande pojkar . Undervisningen består av sex totalt antal timmar av föreläsningar, har video och rollspel utspridda över två på varandra följande lördagar .

Chicagos Aban Aya Youth Project , medan syftar till svarta av båda könen , fann sina största framgångar med pojkar .

Online

Att göra Stolt val ! är ett program startades av två läkare som undervisar små klasser på olika ställen, bland annat samlingslokaler och Planned Parenthood anläggningar . De erbjuder åtta sessioner på en timme vardera , vilka organisationer arrangerar via deras hemsida .

En webbplats som särskilt riktar sig tonåren är det resurscentrum för ungdomspsykiatri graviditetsförebyggande eller ReCAPP för korta . Den innehåller online-aktiviteter som kan genomföras i avskildhet i hemmet .

Clinics

Många vårdcentraler och sjukhus erbjuder program för att förebygga tonårsgraviditeter . Kontakta deras program samhällsengagemang för att se om de erbjuder någon seminarier eller har litteraturen de kan distribuera .

Avhållsamhet Endast

Formellt avhållsamhet-endast utbildning inleddes i början av 1990-talet och började ta emot federal finansiering under 2000-talet , även om de är inte berättigade till statsbidrag om de använder religionen som grund för deras abstinens-enda sättet . True Love Waits och Silver Ring Thing är två populära avhållsamhet-endast program . Kongressens studier visar att avhållsamhet-endast utbildning är mest effektiva vid gymnasiet , och bryts i genomsnitt ett år efter abstinens löfte fattas . De innehåller ofta desinformation . De två mest materiellt riktiga abstinens-bara program Sex kan vänta och verkställande påverkan före äktenskapet.

Previous:nothing Next:män & familjeplanering

Relaterade artiklar


 • kan jag bli gravid utan ägglossning ?
 • preventivmedel förmåner
 • klamydia behandling under graviditeten
 • manliga symptom på HPV
 • effektivitet cykel pärlor
 • triphasil biverkningar
 • humana reproduktiva systemet tutorial
 • den Billings metod för familjeplanering
 • humant papillomvirus infektioner
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin B
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com