risker med att ha spiralen preventivmedel i för länge

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-28
För en kvinna som har haft minst ett barn , är en spiral ett bra preventivmedel alternativ . En spiral finns som hormonell eller icke- hormonella typer av preventivmedel . Det är en på de mest framgångsrika former av preventivmedel för att förhindra graviditet-att vara 99 procent effektivare . Men det skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar

Vad är en spiral ?

En spiral är ett litet T-format föremål tillverkade av plast som är mycket flexibel . En kopparspiral innehåller antingen koppar eller hormoner och förhindrar graviditet genom att ändra livmoderslemhinnan . Ett graviditetstest krävs innan det blir en spiral . När en kvinna inte är markerad för läkaren in spiralen in i hennes livmoder . Rensa strängarna hänger ner från spiralen i slidan , ger kvinnor möjlighet att känna om deras Kopparspiral är fortfarande på plats . En kopparspiral kan vara från fem fem till 12 år , beroende på typ . Spiralen är ett säkert preventivmedel , men har vissa problem med att ha en kopparspiral i för länge .

Typ av spiral

ParaGard och Mirena är de två typer av spiraler på marknaden . Mirena släpper syntetiskt progesteron hormoner . Den ParaGard innehåller en " liten koppartråd virad runt plast och bör inte användas av någon som är allergisk mot koppar ", enligt Feministiskt Women's Health Center .

Tubal Infektion

Förfarandet för insättning av spiral kan orsaka en infektion , men en infektion kan uppstå när spiralen är kvar i för länge också . Detta inträffar när insättningspunkten kastar en STD eller vaginala bakterier upp i livmodern . Detta leder till infektion och antibiotika kan användas för att klara upp infektionen . Andra gånger kommer spiralen behöver tas bort . I de mest sällsynta fall kan infektionen kräver kirurgi och kan lämna kvinnan inte kan bli gravid . Infektioner som inte behandlas kan även leda till döden .

Graviditet

En spiralen bör avlägsnas så snart som möjligt om du tror att du kan vara gravid . Ett utomkvedshavandeskap kan uppstå om en kvinna blir gravid samtidigt som en spiral . En extrauterin är en " onormal graviditet som inträffar utanför livmodern. "Detta villkor kan vara dödligt för mor och barn Detta kan inträffa när som helst-. ? efter ett införande eller om spiralen är kvar i för länge

Är det säkert

I det förflutna , spiral har varit känt för att vara farliga och till och med orsaka infertilitet eller infektioner. har dock spiralen förbättrats under de senaste 30 åren . nuvarande spiral på marknaden är extremt säkra .

största risken

Den största risken att lämna en spiral i för länge är det möjligen av spiralen är mindre effektiva . Detta kan leda till en oönskad graviditet. Genom att ha en kopparspiral ersättas i slutet av sin livslängd kommer att förhindra att detta händer .

Previous:nothing Next:HPV -virus infektioner

Relaterade artiklar


 • förfaranden för en vasektomi
 • göra loestrin 24 piller få dig att gå ner i vikt ?
 • Kan man bli gravid om din mödomshinna inte har brutit ?
 • hur man hittar stöd för ett autistiskt barn
 • Hur tuggtobak effekt manlig infertilitet ?
 • vad är en Nuva ring ?
 • hur man kan öka storleken på din penis naturligt
 • hur man ska behandla ett barns diarré
 • manliga symptom på HPV
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin E
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com