symtom av HSV 2

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-07
HSV- 1 och HSV- 2 orsakas av herpes simplex virus. HSV-1 orsakar sår på munnen kallas feber blåsor eller munsår . HSV- 2 är orsaken till genital herpes . HSV- 2 är en sexuellt överförbar sjukdom som drabbar minst 45 miljoner människor över 12 år . Kondomanvändning kan förhindra spridning av HSV- 2

Igenkännbara Symtom

Genital herpes visar normalt upp i form av små vätskefyllda blåsor . Blåsorna kan brista och bli torra och sårskorpor över innan de börjar läka . HSV- 2 kan också visas som ett utslag eller små röda knölar som kan misstas för finnar . Symptomen är ofta misstas för jäst infektioner , Jock Itch , urinvägsinfektioner , rakhyvel brännskador , hemorrojder , och även insektsbett .

andra symptom

symtomen på genital herpes kan variera från person till person . HSV- 2 kan också orsaka influensaliknande symtom under ett utbrott . Feber , muskelvärk och huvudvärk är några av de influensaliknande symtom . Andra symtom av genital herpes är svullna lymfkörtlar i ljumskarna , smärtsam urinering och flytningar , följ symtomen inte en uppsättning mönster . De kan dyka upp i en annan kombination med varje utbrott .

Tidsplan

Ofta är det första utbrottet det värsta . Den första blåsor kan förekomma mellan fyra och sju dagar efter att ha smittats med viruset . Finnar kan uppstå med ojämna mellanrum. En person kan breakout fyra eller fem gånger per år , medan andra kanske bara har 1-2 finnar . Det är inte känt vad som exakt orsakar återkommande finnar . En hälsosam livsstil som inkluderar äta hälsosam mat och vila mycket kan bidra till att förhindra framtida utbrott .

Outbreak Utlösare

Det finns några saker som har visat sig utlösa utbrott hos vissa personer. De triggers kan vara olika för varje person . Om det finns en misstänkt utlösa bör det diskuteras med en läkare att avgöra om det finns ett sätt att motverka den . De vanligaste utlösande av HSV- 2 är friktion vid samlag , stress och hormonella förändringar , som de som händer under menstruationscykeln . Med operation eller ett försvagat immunförsvar kan också utlösa ett utbrott .

Behandling

HSV-2 kan inte botas , men mediciner kan hjälpa till att kontrollera det . Antivirala läkemedel har visat att förkorta utbrott och kan hindra dem när medicineringen tas . Aciklovir, famciklovir och Valacyclovir är tre av de vanligaste HSV- 2 mediciner . Människor som har mycket få utbrott får endast behöver medicinering när utbrotten börjar , för att förkorta utbrott och hjälper till att kontrollera symtomen. De som lider av många utbrott kan behöva daglig medicinering för att dämpa utbrotten . Biverkningar av antivirala läkemedel är vanligtvis milda och kan innefatta huvudvärk, illamående, aptitlöshet , diarré och trötthet . Det finns också aktuell over-the receptfria mediciner som kan lindra symtomen på genital herpes .

Förebyggande

Att inte ha någon sexuell kontakt är det bästa sättet att förhindra att vara smittade med HSV-2 . Om du går utan sex är inget alternativ , då med en långsiktig monogamt förhållande med en sexuell partner är säkrare än sex med många partners . Korrekt användning av kondom vid samlag kan minska risken för att få genital herpes . Kondomer inte erbjuder skydd med oralsex och annan sexuell kontakt .

Previous:nothing Next:prostata själv massage finger tekniker

Relaterade artiklar


 • humant papillomvirus infektioner
 • korrekt genitala hygien
 • vad man ska förvänta sig för en erektil dysfunktion tentamen
 • med preventivmedel när du är gravid
 • symptom på klamydia hos män
 • alternativa preventivmedel
 • Kan jag vara gravid , men har fortfarande en period ?
 • Hur stor är chansen att bli gravid efter en vasektomi ?
 • hur är herpes kontrakterade ?
 • Hur många gånger kan du ta plan B ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com