tester för impotens

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-18
Impotens, även känd som erektil dysfunktion , är ett vanligt problem bland män . Risken för impotens ökar när du blir äldre och är fyra gånger högre för män i 60-årsåldern än män i 40-årsåldern . Män som inte äter näringsrik mat eller leva en hälsosam livsstil löper också en ökad risk för impotens

Medical History

Du anses ha en erektil dysfunktion (ED ) om du har upprepade gånger upplevt en oförmåga att upprätthålla eller uppnå en erektion för en tidsperiod om minst tre månader . Din läkare behöver känna till denna information , naturligtvis , men han också kommer att fråga dig ett antal frågor som kommer att hjälpa honom att etablera svårighetsgrad och orsaken till impotens , till exempel : Är du lider av erektil dysfunktion eller förlust av libido och utlösning ? Är du tar läkemedel som bidrar till detta ? Är detta på grund av psykiska eller fysiska faktorer ?

Physical Examination

En fysisk undersökning kan avgöra orsakerna till fysiska orsaker till ED . Ett exempel på en fysisk orsak skulle vara om penis inte svarar på beröring , vilket skulle tyda på ett problem i nervsystemet . Andra ledtrådar till en fysisk orsak skulle vara små testiklar , förstorade bröst och brist på ansiktshår . Främst skulle dessa symtom pekar på ett problem i testosteronnivåer .

Laboratorietester

Förutom sjukdomshistoria och fysisk undersökning, kommer du att få en serie laboratorietester för utvärdering. De angivna tester är en komplett blodstatus , urinanalys , lipidprofilen , blodsockerhalten och nivå av testosteron. Blodsockersänkande tester kommer att visa om höga blodsockervärden är närvarande , vilket kan tyda på diabetes mellitus. Urinanalys resultat kan visa tecken på diabetes och tecken på njurskada . Dessutom kommer tester på testosteronnivåer ange om halten är låg , vilket tyder på hypogonadism . Hypogonadism är ett tillstånd som gör att kroppen producerar låga nivåer av könshormoner , vilket kan leda till impotens .

Psykosociala

En psykosocial undersökning utförs av intervju och ett frågeformulär mycket lik den som ges under medicinsk historia del av din undersökning . Svaren i den här intervjun kommer att hjälpa till att fastställa om det finns några psykologiska faktorer som bidrar till ED . Under denna process, kan din partner bli intervjuade samt att avgöra vad hennes förväntningar är under samlag .

Ytterligare test

Andra undersökningar kan inkludera övervakning erektioner under sömnen . Detta kan bidra till att avgöra huruvida ED kommer från en fysisk eller psykisk orsak . Om dessa natt erektion inte förekommer , då impotens orsakas av en fysisk anledning . Men enligt Medicinet. com , dessa tester är inte 100 procent pålitlig , och forskarna har inte standardiserat dem.

Previous:nothing Next:Kan jag vara gravid 2 veckor efter min tid ?

Relaterade artiklar


 • symptom på hypogonadism
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • manliga symptom på HPV
 • humana reproduktiva systemet tutorial
 • Hur orto tri - cyclen arbete ?
 • risker för artificiell insemination i kvinnor
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med järn
 • läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering
 • dyspareuni behandling
 • preventivmedel och svampinfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com