testosteron substitutionsterapi

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-31
Substitutionsbehandling med testosteron används vid behandling av patienter som inte producerar tillräckligt av hormonet på egen hand . Hos män med detta tillstånd, symtom är erektil dysfunktion , minskad muskel , minskad hårväxt på kropp och ansikte , bröst utveckling och benskörhet . Vissa män upplever också trötthet , infertilitet , brist på sexlust och brist på koncentration

Test

Innan testosteron kan börja , måste testa förpliktas att bestämma att låga testosteron är orsaken till dina symtom . Testet är beställt för pojkar när puberteten är försenad . Generellt börjar puberteten runt 10 års ålder , men det kan variera med varje individ. Män i allmänhet ges testet för låg testosteron när de upplever fertilitetsproblem eller erektil dysfunktion.

Testosteronnivån börja minska med åldern , men män som har upplevt en skada i sina testiklar eller lider av andra tillstånd kan även ha låga testosteronnivåer. Förhållanden som testikeltumörer och genetiska sjukdomar kan förklara låg testosteron tal också.
Diskutera med din läkare om testosteron substitutionsterapi kan vara till nytta för dina symtom . Testosteron kan administreras med tabletter , injektion eller transdermalt system .

Fördelar

Män som utnyttjar testosteron substitutionsterapi kan förvänta bättre humör , ökad energi , förbättrad sömn , ökad libido , ökad muskel , öka i styrka och minskningar i risken för hjärtsjukdomar och benskörhet är några av de fördelar som testosteron kan ge .

Den känslomässiga fördelar som kommer med testosteron substitutionsterapi kan ingå en avkastning på självkänsla och självförtroende.

Testosteron bör inte ges till män med normal hormonnivåer i ett försök att vända åldrandet .

Risker

testosteron substitutionsterapi kan öka storleken på prostatakörteln. Medan det finns något samband mellan hormonbehandling och ökad risk för prostatacancer , finns det en oro för patienter som redan har en förstorad prostata . Patienter som har en historia av prostatacancer är inte bra kandidater för substitutionsbehandling med testosteron .

Sömnapné är en bieffekt av testosteron , men det är inte vanligt förekommande . Unga män kan uppleva infertilitet samtidigt på testosteron , men villkoret är reversibel när behandlingen avbryts . Patienter som har en historia av njursjukdom eller hjärtsvikt bör iaktta försiktighet vid på testosteron substitutionsterapi på grund av risken för vätskeretention samtidigt på behandling . Denna biverkan är ovanlig , men tillståndet bör övervakas .

Previous:nothing Next:anala vårtor behandling

Relaterade artiklar


 • spermiedödande medel fakta
 • vad som påverkar hårdheten på erektion ?
 • olika preventivmedel för kvinnor
 • Effekterna av att byta från 28 till 21 dagars preventivmedel
 • humant papillomvirus diagnos
 • humana reproduktiva systemet tutorial
 • Definitionen av det reproduktiva systemet
 • kan jag bli gravid från precum ?
 • hur man förbereder hälsosamma mellanmål varje dag för dina barn
 • naturliga livsmedel som ökar den manliga libido
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com