vad som är hälsosamt spermier ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-29
Efter en man och en kvinna delta i samlag tar en otrolig resa plats . Det är en tävling mellan miljontals spermier , som produceras av den manliga partnern , när de simmar outtröttligt i jakten på kvinnans ägg eller ägg . Det är en farlig resa där endast en tur spermie kan överleva . För att ha någon stående i konkurrensen är det viktigt att varje könsceller , manlig könscell , vara friska . Det är lika viktigt att det finns miljontals friska konkurrenter .

Identification

Varje enskild spermie är osynligt för ögat och mäter ungefär 0,05 mm i längd . Den består av ett huvud , kropp och svans gjord av protein . Mitokondrierna , som finns inne i spermie kropp , leverans av energi som gör det möjligt för svans rörelse och simning aktivitet . Varje spermie bär genetiskt material i form av 23 kromosomer . Medan andra celltyper innehåller 46 kromosomer , både manliga könsceller och den kvinnliga äggcellen innehåller hälften så mycket tills befruktning sker .

Funktion

Vid tidpunkten för utlösning miljontals spermier börja en lång resa för att uppfylla ett enda syfte-ett möte och gödsling med kvinnans ägg . På grund av sura förhållanden i slidan , är resan ganska farliga . Fortfarande till med förmågan simma i genomsnitt 3 mm per minut , några av spermier nå ingången till livmodern inom 10 minuter efter samlag och sedan gå vidare mot äggledarna , där många spermier vara aktiva i upp till 72 timmar .

friska spermier

För att en frisk spermie att nå sin destination , måste den kunna vifta på svansen 1000 gånger för varje 1,25 cm som den simmar . Dessutom , med oddsen staplade mot någon enskild spermie säkert nå ägget , finns miljontals friska spermier krävs för en rimlig möjlighet att befruktningen äger rum . Enligt Mayo Clinic , är en man anses bördig om han har minst 20 miljoner spermier per milliliter sperma . Även då bara ca 200 spermier verkligen når ägget .

Expert Insight

För par som önskar bli gravida , är det viktigt för mannen att införliva livsstil som främjar hans kroppens förmåga att producera stora mängder av friska spermier . Mayo Clinic visar vikten av att ta en multivitamin dagligen; detta, tillsammans med konsumtion av frukt och grönsaker höga i antioxidanter , minskning av stress och en regelbunden motion regim . Vidare betonar de att mannen ska försöka hålla sin vikt nere.

Överväganden

under de bästa förhållanden , endast 50 till 70 procent av en mans spermier är friska nog att framkalla befruktning . Därför olika ämnen som bekämpningsmedel , tungmetaller som används i industriella arbetsplatser och kemiska lösningsmedel bör undvikas eftersom dessa påverka spermier hälsa . Det rekommenderas också att tobak , narkotika och anabola steroider ska ta avstånd ifrån , medan användningen av alkohol bör begränsas . Slutligen föreslår Mayo Clinic som att öka fertiliteten , män försöker svalka , eftersom ökade testikelcancer temperatur kan påverka friska spermieproduktionen.

Previous:nothing Next:Rökning och impotens

Relaterade artiklar


 • biverkningar av Mirena
 • Hur orto tri - cyclen arbete ?
 • Hur du donerar ägg & spermier
 • Hur fungerar det reproduktiva systemet att fungera ?
 • Varför är en cellprov given ?
 • triphasil biverkningar
 • naturliga sätt att öka libido
 • hur många dagar har kvinnor ägglossning ?
 • Hur länge kan spermier leva i en kondom ?
 • hur är herpes kontrakterade ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com