Förfarandet för att ta ett prov för ett Pap-test

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-14
Den Pap-test eller cellprov som det är mer känt är ett diagnosverktyg som används av gynekologer att kontrollera cellerna på en kvinnas livmoderhalsen . Onormala celler kan indikera sjukdomar såsom cancer i livmoderhalsen. Kvinnor som är 21 år eller äldre bör ha en Pap-test , liksom de som är yngre men sexuellt aktiva . Kvinnor kan tala med sin läkare om att stoppa Livmoderhalsprover efter att de uppnått en viss ålder eller har flera negativa tester i rad

Förberedelser

Kvinnor bör planera sina Pap-test vid en tid då de inte har mens . Det amerikanska Department of Health föreslår att tillsättningen 10 till 20 dagar efter den första dagen i din sista perioden . Kvinnor bör också undvika douching , med hjälp av tamponger , ha sex eller använda vaginalkräm minst två dagar före testet .

patientpositionering

Eftersom Pap-test görs oftast under en vanlig tentamen vid gynekolog, kvinnor kommer redan ligga på en tentamen bord innan testet utförs . Innan Pap-test är gjort , kommer läkaren att undersöka kvinnans vagina och ändtarmen områden .

Speculum

En speculum , vanligtvis en metall eller plast instrument , sätts in i slidan för att hålla den öppen . En pinne eller pensel gnids mot livmoderhalsen för att samla in celler . En del läkare kommer att värma speculum och använda en glidmedel som hjälp vid införandet .

Clearing Slem

Läkaren kan ha för att rensa slem bort från öppningen i livmoderhalsen . Detta görs med en bomullspinne och kommer att hjälpa läkare att få en bra prov .

Skaffa en Sample

En liten borste kommer sedan att införas i livmoderhalsen att få prov av celler . Borsten kommer också att gå över utsidan av livmoderhalsen för ytterligare celler .

Bevara Samples

Borsten är då strök sig mot en glasskiva och sprutas eller på annat sätt behandlas med en lösning för att skydda och bevara celler . Bilden skickas sedan till ett laboratorium för undersökning .

Previous:nothing Next:den bästa metoden för födelsekontroll

Relaterade artiklar


 • tips för att öka spermier
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin D
 • biverkningar av medroxiprogesteronacetat
 • Hur stor är chansen att bli gravid efter en vasektomi ?
 • Hur man köper orto EVRA-plåstret i Mexiko
 • beskrivning av dyspareuni
 • hur man utarbetar efter hysterosalpingogram
 • kan du vara gravid men ändå få mens?
 • humant papillomvirus infektioner
 • Hur lång tid spermier vid liv ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com