Hur länge kommer spermier leva inuti kvinnan ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-06
Spermier är könsceller ligger i sädesvätskan hos män . Den vätska som innehåller spermier är en vit eller grå vätska som avges från den manliga penisen under utlösning . Spermier är helt enkelt en kärna omgiven av en liten mängd andra cellulära material . Deras livslängd är starkt beroende av miljöförhållandena inom den manliga kroppen , i fria luften och inne i kvinnans kropp

Lifespan spermier

Den genomsnittliga livslängden spermier inuti den manliga kroppen är cirka 74 dagar . Under den livslängd , tar det normalt två till tre månader för spermierna att mogna till dess grodyngel-liknande form med ett huvud, svans och ett slut pjäs . När fullmogna , spermierna vänta på att bli utropade . Om de inte släpps ut när förfallit, spermier dör och resorberas av den manliga kroppen.

Lifespan av spermier Inne i kvinnans kropp

När spermierna är ejaculated av en manlig via sädesvätskan in i en kvinnlig kropp , dess livslängd är helt beroende av den kvinnliga miljö och mängden spermier . Sådana faktorer som bestämmer cellernas livslängd inkluderar styrkan och mängden spermier , vagina kroppstemperatur, vagina pH-nivåer , kvaliteten på cervixmucosan rörlighet av spermier och även vita blodkroppar närvaro i slidan .

I de mest idealiska förhållanden och miljö kan spermierna leva upp till sju dagar inne i kvinnans kropp . Generellt är dock de celler bara kan leva mellan tre och fem dagar .

hälsa spermier och kvinnlig miljö

Den ideala miljöförhållanden också ta starka , friska spermier och hög spermakvalitet . Resan för spermier från slidan till livmodern av en kvinnlig där befruktning kan ske kräver mycket rörlighet . Denna del av processen måste ske inom de första två till sex timmar att komma in den kvinnliga kroppen för att cellerna att fortsätta leva . De celler som inte kan göra resan typiskt dör strax efter den första timmarna som syror i slidan bryta celler nedåt ganska snabbt .

En sådan resa är ofta hjälp av livmoderhalsen , vilket ökar livslängden av nuvarande spermier . Denna vätska tunnar och toppar i närvaro strax före en kvinnlig ägglossning varje månad .

öka chanserna för fertilitet

För att öka oddsen för spermierna befrukta kvinnans ägg , finns det några saker både manliga och kvinnliga kan göra för att öka sperma hälsa och kvantitet för de tidigare och inre miljö för de sistnämnda

Sådana beteenden är: förbrukar mer zink , kalcium och vitamin D , avstår från alkohol , cigaretter och onödiga mediciner , vara aktiv . att begränsa konsumtionen av koffeinhaltiga drycker och mat , hålla testikel område sval och inte överhettas , att lära mer om din ägglossning cykel , eller att se din läkare för mer hjälp .

Överväganden

Om du försöker bli gravid, ska du tala med din läkare om hälsa dig och din partner och alla andra överväganden som bör göras innan ha oskyddat sex . Kunskap om din ägglossning cykel och timing för bästa möjliga resultat kan vara en avgörande faktor för befruktningen.

Om du tror att du av misstag kan ha kommit i kontakt med levande spermier eller sädesvätska , eller haft oskyddat sex och får vara gravid , kontakta din läkare.

Previous:nothing Next:struktur i det reproduktiva systemet

Relaterade artiklar


 • Hur vet näringsmässiga kraven för ditt barn
 • hur länge kan preventivmedel tas ?
 • biverkningar av Mirena
 • biverkningar av Condyline
 • herpes och infektioner i urinblåsan
 • hur man kan övervinna erektil dysfunktion
 • biverkningar av medroxiprogesteronacetat
 • tri - legest fe biverkningar
 • Femar jämfört med Clomid
 • tidigt tillbakadragande som preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com