NuvaRing instruktioner

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-23
NuvaRing är ett preventivmedel som är perfekt för kvinnor som inte tycker om att ta piller varje dag . Det är bekvämt , lätt att använda och lika effektivt som p-piller , så länge den används på rätt sätt . Det kan vara mer effektiva för vissa kvinnor , eftersom p-piller är lätt att glömma

Fakta

NuvaRing är en liten Och tydlig ring som är cirka två inches i diameter. Det innehåller två typer av hormoner , östrogen och gestagen , som båda förhindra ägglossning. Så snart ringen sätts in i slidan , är de två hormonerna ständigt frigörs i kroppen . Dock är skyddet inte omedelbart den första månaden. Skaparna av NuvaRing rekommenderar att du använder en annan form av preventivmedel , t. ex. kondom eller spermiedödande medel , för de första två veckorna efter att sätta in NuvaRing för första gången .

Sätta in NuvaRing

Det är viktigt att tvätta och torka händerna före du sätter i NuvaRing . Ta bort ringen ur förpackningen och hitta en position som tillåter bekväm insättning . Pressa NuvaRing med tummen och pekfingret , och sätt in den i slidan . Du ska inte känna något obehag när du använder NuvaRing . Om du gör , försök att trycka på ring upp ytterligare så att du inte kommer att kunna känna det . NuvaRing behöver inte vara i någon exakt position för att det ska vara effektivt .

Borttagning av NuvaRing

NuvaRing är avsedd att vara inuti kroppen i tre veckor . Efter tre veckor kommer du ta ut ringen i exakt en vecka , vilket är när du har mens . För att ta bort NuvaRing , tvätta och torka händerna , få i en bekväm ställning och sätta fingret i slidan , hooking det runt ringen . Dra försiktigt ner på ringen och kasta den i soptunnan , utom räckhåll för barn och husdjur . Spola inte NuvaRing i toaletten , eftersom den fortfarande innehåller aktiva hormoner . Sätt in en ny ring exakt en vecka efter att du tog det gamla ut , och bevara denna ring i tre veckor .

varningar

Det kan finnas tillfällen där NuvaRing glider ut ur slidan . Detta är sällsynt , men när det händer är det oftast vid samlag , medan spännare under en avföring och under träning . Det är viktigt att kontrollera NuvaRing på regelbundet för att kontrollera att den fortfarande är på plats. Kollar det dagligen är en bra säkerhetsåtgärd. NuvaRing kan lämnas utanför kroppen i upp till tre timmar utan att förlora effektivitet , så en del kvinnor föredrar att ta bort det under samlag eller motion . Det finns inga särskilda instruktioner för in den igen, ring , annat än att tvätta bort det först med varmt vatten bara --- ingen tvål . Tala med din läkare om du tror att NuvaRing var ur kroppen under mer än tre timmar , som akut preventivmetod kan behövas . Dessutom måste NuvaRing förvaras i kylskåp tills du är redo att använda den . Värmen från din kropp är vad aktiverar hormoner , så den behöver stanna svalna tills insättningen.

Previous:nothing Next:kirurgisk familjeplaneringsmetod

Relaterade artiklar


 • naturliga livsmedel som ökar den manliga libido
 • hur är herpes kontrakterade ?
 • kan jag bli gravid från precum ?
 • struktur i det reproduktiva systemet
 • spermiedödande medel allergiska symtom
 • effektiviteten i spermiedödande medel
 • retrograd ejakulation behandling
 • spermier fakta
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • IUD typer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com