Ta bort en spiral

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-18
Spiralen , eller spiral , är en liten T-formad anordning som sätts in i livmodern för att förhindra graviditet . Det finns två typer: koppar spiralen , som är effektivt i 12 år , och progestin spiralen , som är effektivt för fem år . Om du behöver eller vill ha din IUD bort måste bort utföras av sjukvårdspersonal i en allmänt enkel process

skäl för att ta bort

Kvinnor kan välja att ha sina IUD bort eftersom de planerar att bli gravid eller upplever ihållande biverkningar från att använda sin Spiral. De flesta kvinnor inte ta bort deras spiralen som ett resultat av missnöje : . Enligt Planned Parenthood , är 99 procent av kvinnorna nöjda med sin spiral

När borttagningen är obligatoriskt

Som Planned Parenthood förklarar kommer spiralen att behöva bort om den glider ur plats i livmodern eller punkterar livmoderväggen under införandet. Spiral måste också tas bort när de når slutet av sin period av tillräcklig effekt . Kvinnor som blir gravida med spiral på plats bör också få sin spiral bort så fort som möjligt . Även om det är möjligt att ha en lyckad graviditet med en spiral , som lämnar spiralen på plats innebär en ökad risk för missfall , för tidig förlossning och bäcken infektion .

Varning

Som Planned Parenthood påpekar , behöver din Spiralen ska bort av sjukvårdspersonal. Försök inte att ta bort din IUD på egen hand eller be en icke-professionellt att ta bort det åt dig . Om bort felaktigt , kan spiralen allvarligt skada din reproduktiva organ.

Borttagning Detaljer

Enligt Mayo Clinic , hälso-och sjukvårdspersonal kommer att ta bort din Mirena genom att dra försiktigt på spiralen strängar som hänger utanför livmoderhalsen. Som Planned Parenthood påpekar , i sällsynta fall kan det vara svårt att dra ut spiralen . Om detta inträffar, kan avlägsnas medföra dilating livmoderhalsen och med hjälp av ett kirurgiskt verktyg för att extrahera spiral. I sällsynta fall kan operation krävas för att ta bort spiralen .

efter avlägsnande

Som Mayo Clinic anmärkning bör din normala fertilitet omedelbart återvända efter din spiral har tagits bort . Om du inte planerar att bli gravid , måste du börja använda en annan metod för födelsekontroll direkt .

Previous:nothing Next:HPV komplikationer

Relaterade artiklar


 • Mirena ius vs paraguard koppar spiral
 • göra tonåringar behöver föräldrarnas samtycke för födelsekontroll ?
 • delar av spermie
 • hur man kan kontrollera barnets hår för löss
 • sätt att identifiera och behandla ett barns öroninflammation
 • mat för att öka spermieproduktionen
 • hur man ska behandla ett barn som inte kan behålla maten
 • hur man ska behandla foten smärta hos barn
 • hur man ska behandla ett barns diarré
 • födelsekontroll kalender metod
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com