Vilka är de funktioner manliga & kvinnliga reproduktiva systemet ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-16
Reproduktiva system hos män och kvinnor är utformade för att ansluta sig till en manlig spermie med en kvinnlig ägg , det kvinnliga reproduktiva systemet är också utformat för att växa ett foster tills den är redo att födas . En kvinnas bröst är konstruerade för att producera mjölk för ett barn efter födseln för att ge näring samt immunitet mot sjukdomar

kvinnliga reproduktiva Anatomy Den kvinnliga reproduktiva systemet befinner sig inuti kroppen . Äggstockarna är två små organ som innehåller en kvinnas ägg (ägg ) . Varje äggstock leder till en äggledare , som ansluter till livmodern . Äggledarna är inte direkt knutna till äggstockarna . Fimbria , frans vävnader i ändarna av äggledarna , ligger runt varje äggstock men är inte direkt knutna till den . Livmoderhalsen sitter mellan de vaginala kanalen och livmodern

funktioner det kvinnliga reproduktiva systemet

Äggstockarna innehåller alla en kvinnas ägg vid födseln . äggstockarna ansvarar för lagring och mognad av ägg . När äggstocken släpper ett ägg , det fimbria guide ägget i äggledarna . Äggledarna transport ägget mot livmodern . Livmodern är ansvarig för närande och skydda en växande foster , om befruktning skulle ske . Livmoderhalsen skyddar kroppen och ett foster från patogener som kan komma in genom slidan , utan också släpper slem vid ägglossningen för att hjälpa spermierna att nå ägget . Den vaginala kanalen är den plats där en penis sätts under samlag och vilken väg att fostret tar vid vaginal förlossning.

menstruation och graviditet

Vid puberteten en kvinnas ägg börjar mogna , oftast en i taget , och publiceras månatligen , det kallas ägglossning . Hormoner signal äggstockarna att släppa ett ägg samt att stimulera fimbria att flytta och samla ägg . Eftersom ägget färdas genom ett äggledaren , kan spermier eller inte kan ansluta sig . Om ett ägg inte befruktas det sönderfaller . Vid den tidpunkt då ägget reser , är livmodern bygga upp blod och näringsämnen väntan på en graviditet . Om ett ägg befruktas i äggledarna , gör det sin väg till livmodern där det kan eller inte kan implantatet . Om ägget inte implanteras i livmodern , är uppbyggd på livmoderväggen byggnad , som är menstruation . Om ett ägg implanteras har graviditet inträffat .

Man Reproduktiv Anatomy

Den manliga reproduktiva systemet finns både inom och utanför kroppen . Testiklarna är två små säckar som hänger utanför kroppen i pungen . Bitestiklarna är en lång slang som vilar på testiklarna i en spiral form . Sädesledaren är anslutna till bitestiklarna och resa till urinröret och passerar sädesblåsorna , prostatakörteln , och Cowper 's körtel . Urinröret är en slang som leder ut på penis .

funktioner det manliga reproduktiva systemet

Testiklarna är där spermier bildas en gång en pojke når puberteten . Nya sperma görs hela tiden , och inte är närvarande vid födseln som äggen hos kvinnor . Spermier lämnar testiklarna och ange bitestiklarna , där de mognar . Under upphetsning spermierna lämnar bitestikeln genom sädesledaren . Eftersom spermierna passerar sädesblåsorna de plockar upp vätska , som kommer att göra upp sperman , den vätska hjälper till att smörja och ge näring för spermierna . Prostatakörteln ger extra vätska för att få näring . Den Cowper 's körtel släpper vätska som både smörjer urinröret och neutraliserar urinen, vilket kan döda spermier . Under utlösning sperma flytta ut ur penis genom urinröret . Urinröret tjänar också de icke-reproduktiva funktion att flytta urin ut ur kroppen .

Previous:nothing Next:definiera hiv

Relaterade artiklar


 • Valacyclovir biverkningar
 • den Yohimbine effekt på spermier
 • örter för att bota för tidig utlösning
 • överdosering effekter av ett p-piller
 • tri - legest fe biverkningar
 • vad man ska förvänta sig för en erektil dysfunktion tentamen
 • naturliga bördighet rättsmedel
 • preventivmedel och svampinfektioner
 • Hur du donerar ägg & spermier
 • humant papillomvirus diagnos
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com