kan du vara gravid men ändå få mens?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-09
Du kan inte ha din mens och vara gravid samtidigt . En period är att utgjuta din livmoderslemhinnan efter ägglossningen . Ändå finns det många orsaker till blödning under en graviditet som kan verka som en period

Vad händer om jag tror jag är gravid ?

Om du tror att du är gravid , det enda sättet att veta säkert är att ta ett graviditetstest , som kan köpt på alla apotek . Om du inte vill gå till ett apotek , de flesta hälso- avdelningar och Planned Parenthood center erbjuder gratis eller till låg kostnad graviditetstest .

sätt att förhindra graviditet

Det bästa sättet att förhindra en graviditet är genom avhållsamhet , som inte har någon sexuell aktivitet alls . Om detta inte är ett alternativ för dig , det näst bästa alternativet är en kondom som skyddar dig från sjukdomar och graviditet . Dessutom kan en läkare ordinera preventivmedel i form av piller , plåster , ringar , kulor eller membran .

blödningar under graviditet

ibland, även om du är gravid , kan du drabbas av blödningar , som liknar en period . Detta kan vara från en rad olika medicinska frågor och råkar en av fem kvinnor . Några av anledningarna till blödning under den första trimestern är: implantation blödning , infektioner i bukhålan eller urinvägarna och samlag . Senare i graviditeten kan blödning från problem med livmoderhalsen eller moderkakan .

När träffa en läkare

Ring din läkare så snart du märker blödning under graviditeten. Ibland innebär det helt enkelt mer vila och ingen sexuell aktivitet. Andra gånger kan det innebära allvarliga åtgärder behöver vidtas . Du kommer inte veta förrän du kontakta din läkare och få en fysisk undersökning.

missfall

Ett missfall händer när ett foster dör i livmodern före 20 veckors graviditet . Det kan hända att någon av flera skäl och kan ha många känslomässiga effekter på en kvinna . Se din läkare omedelbart om du tror att du har missfall ditt barn .

Previous:nothing Next:soja som ett botemedel för låg libido

Relaterade artiklar


 • hur många dagar har kvinnor ägglossning ?
 • reproduktion hos människa
 • hur man gör färska barnmat i sommar
 • hur man kan kontrollera barnets hår för löss
 • risker med att ha spiralen preventivmedel i för länge
 • preventivmedel förfaranden
 • vad man ska förvänta sig för en erektil dysfunktion tentamen
 • Hur fungerar det reproduktiva systemet att fungera ?
 • hur man gör färska barnmat på vintern
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin C
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com