kirurgisk familjeplaneringsmetod

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-23
Kirurgiska metoder för familjeplanering kan vara till hjälp för dem som är säkra på att de inte vill ha några barn efter operationen äger rum. Både män och kvinnor kan genomgå operationer för att förhindra graviditeter , och för det mesta dessa operationer anses permanent

Typer

. Hos kvinnor innebär kirurgisk sterilisering typiskt skärning , kopplingsförbehåll och /eller tätning av äggledarna , och därigenom hindra ägg från att resa från äggstockarna till livmodern . Detta kallas ofta äggledaroperation. Hos män är processen för kirurgisk sterilisering kallas en vasektomi . Det handlar om att skära och att stänga av skåpbilar deferens , som hindrar spermier från att flytta från testiklarna .

En mer drastisk kirurgisk metod för familjeplanering kan innebära en hysterektomi , under vilken en kvinnas livmoder har försvunnit helt. Denna form av kirurgisk serilization dock inte bör betraktas som om det enda syftet eller förmån är för preventivmedel , enligt medicinenet. com .

kostnader

Kostnaderna för äggledaroperation och vasektomi variera beroende på region , klinik och förfarande typ . Äggledaroperation kostar i regel mellan $ 1. 500 och $ 6000 medan en vasektomi kan kosta mellan $ 350 och $ 1000, enligt Planned Parenthood hemsida .

Risker

Kvinnor som genomgår äggledaroperation riskerar deras äggledarna återansluta men enligt till Planned Parenthood , detta är sällsynt . Om en graviditet inträffar , kan det utvecklas i äggledaren , vilket skapar ett utomkvedshavandeskap . Utomkvedshavandeskap är farliga , och deras symtom är smärta i buken eller spetsen på axeln , oregelbundna blödningar och plötslig svaghet eller svimning . Andra risker är beroende av metoden för sterilisering .

Hos män är en vasektomi anses vara en mycket säkert och komplikationer är ovanliga , enligt Planned Parenthood .

Återföring

vasektomi eller äggledarna återföringar ligering tenderar att vara mycket dyrare och mer komplicerat processer med varierande priser framgång . Enligt Mayo Clinic hemsida , endast 50 procent av vasektomi återföringar framgångsrika . Bland kvinnor som haft äggledaroperation kirurgi , cirka 13 procent begära en omsvängning , och ungefär 1 procent genomgå den omvända förfarandet , enligt Planned Parenthood . Liksom vasektomi återföringar dock inte garantera äggledaroperation återföringar inte en kvinna blir gravid igen . De som har opererats steriliserats också kan vända sig till in vitro fertilisering eller antas som alternativa metoder för att skaffa barn .

Trends

Enligt en undersökning gjord av US Department of Health och Human Services 2002, var äggledaroperation den primära preventivmedel bland 22,9 procent av de tillfrågade , jämfört med 16,1 procent av människor som använder vasektomi som sin huvudsakliga preventivmedel .

Previous:nothing Next:herpestecken för munnen

Relaterade artiklar


 • Reproduktionsorgan fakta
 • reproduktion hos människa
 • stadier av manlig pubertet
 • hög risk humant papillomvirus infektion
 • manliga symptom på HPV
 • fördelar och nackdelar med vasektomi
 • biverkningar av medroxiprogesteronacetat
 • som p-piller kan orsaka bröstförstoring ?
 • hur man identifierar om ditt barn har dyslexi
 • mest effektiva manlig förbättring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com