korrekta sättet att använda kondom

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-20
Kondomer är en barriärmetod för antikonception används för att skydda mot graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar. De är tunn plast eller latex rör som rulla för att täcka hela penis och håller sperman efter utlösning. Enligt Centers of Disease Control and Prevention (CDC ) , kondomer är endast effektiva om de används på rätt sätt varje gång du har sexuell kontakt . Om du inte använder kondom på rätt sätt , är de mer benägna att gå sönder eller glida av under sexuell aktivitet

Förberedelser

Kondomer måste användas innan någon genital kontakt , så att inte delta i någon sexuell aktivitet innan du sätter på en kondom . De material av kondomer kan försämras med tiden, så granska kondom paketet och se till att kondomer är inte förbi deras utgångsdatum . Öppna försiktigt den yttre förpackningen och se till att inte av misstag rippa kondom . Undersök kondom för att säkerställa att det inte har några hål eller revor , då känner dess konsistens . Om det känns svårt eller kladdig snarare än släta , kan det betyda att det är större chans att bryta , så kasta bort det och ta en ny . Din partner kan använda vattenbaserade glidmedel på vaginalt eller analt område , men bör oljebaserade smörjmedel inte användas eftersom de kan bryta ner kondom material

Tillämpning

När du har fastställt kondomen . är i gott skick , placera den yttre ringen runt toppen av en erigerad penis . Tryck inte penis till alldeles i slutet av kondom. Istället lämnar ungefär en halv tum området så att kondomen har utrymme att hålla sperma . Försiktigt använda en hand för att rulla kondomen från spetsen på penis till basen tills den helt täcker hela penis . Använd fingrar på andra handen för att avlägsna luften i slutet av kondomen nära spetsen på penis. Detta förhindrar att kondomen går sönder på grund av friktion . När kondom täcker penis, undersöka den för att kontrollera att det är slät utan bubblor . Eventuell luft inuti kondomen kan göra det mer mottagliga för att bryta eller halka . Använd endast en kondom i taget-med två kondomer gör dem mer benägna att glida av eller gå sönder.

borttagning

Ta av kondomen så snart utlösning sker, medan penis är fortfarande upprätt . Försiktigt veckla ut den används kondom samtidigt hålla det så nära till penis som möjligt för att hålla spilla innehållet i kondom . Kassera den använda kondom i en papperskorg . Spola inte ned det i toaletten eftersom det kan täppa till rören . Endast använda kondom en gång . Om du har sexuell kontakt igen , använd en ny kondom .

Om en kondom går sönder under sexuell aktivitet, ta av den genast och kasta bort det. Fortsätt inte verksamheten tills du lägger på en ny kondom . Om du inte reda på om brott förrän efter utlösning , kan du och din partner behöver besöka en läkare så snart som möjligt för att få akut preventivmedel för att förhindra graviditet eller test för sexuellt överförbara sjukdomar.

Previous:nothing Next:vitaminer för impotens

Relaterade artiklar


 • naturliga bördighet rättsmedel
 • vad är en kvinnlig kondom ?
 • fertilitet i klimakteriet
 • preventivmetoder och teknik
 • hjälpmedel tidiga tecken
 • Vilka är fördelarna med Horny Goat Weed ?
 • hur lång tid innan du blir gravid efter Depo - Provera ?
 • erektil dysfunktion på grund av diabetes
 • ägglossning smärta information
 • när är kvinnor minst benägna att bli gravid ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com