läkemedel för graviditetsförebyggande

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-14
När det gäller att förhindra graviditet har en kvinna flera alternativ . Vissa metoder är effektiva för att förhindra sexuellt överförbara sjukdomar och en del metoder kräver att en läkare besök . Vilken metod är bäst för en viss kvinna kan bero på hennes förhållande status och om hon planerar en framtida graviditet

Avhållsamhet

Att avstå från sexuell aktivitet , eller avhållsamhet är det enda 100-procentigt tillförlitlig metod för att förhindra graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar. Denna metod är effektiv eftersom det inte finns någon överföring av kroppsvätskor .

Kondomer

Använda kondomer kan förhindra graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar genom att förhindra överföring av kroppsvätskor mellan sexuella partners . En kondom måste användas av den manliga partnern varje gång för att effektivt förhindra graviditet. Däremot kan kondomer bryta , vilket kan leda till graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar. Kondomer kan köpas i många butiker och inte kräver läkare besök .

Perorala antikonceptionsmedel

Om det tas på rätt sätt , enligt p-piller , allmänt kallad p-piller , kan vara 99 procent effektivare . P-piller är av receptbelagda och måste tas vid samma tid varje dag för att förhindra graviditet . När kvinnan börjar ta p-piller bör hon använda en back -up preventivmetod i minst en vecka för att förhindra graviditet. Även om detta kan förhindra graviditet , erbjuder p-piller inte någon förebyggande av sexuellt överförbara sjukdomar .

Skott och Impants

Skott , t. ex. Depo-Provera , och implantat som Implanon , kan förhindra graviditet genom att sätta ett kontinuerligt flöde av hormoner i kvinnans kropp. Depo-Provera skott krävs varje 3 månader och Implanon , som implanteras under huden i en kvinnas överarm , kan förhindra graviditet i 3 år .

Membran och livmoderhalscancer Kepsar

Några metoder för födelsekontroll arbete för att förebygga sperma kommer in i kvinnans kropp . Dessa inkluderar diafragma och livmoderhalscancer cap . Dessa metoder kräver att kvinnan skall monteras av en läkare att se till att enheten är rätt storlek . Den preventivmedel måste sättas in i slidan kanalen före kön för att vara effektiva .

spiraler

spiral , eller spiraler , implanteras av en läkare in i kvinnans livmoder . Det finns många typer av spiral , såsom ParaGard , som förhindrar graviditet i upp till 12 år , och Mirena , som förhindrar graviditet på upp till 5 år . När denna metod tas bort kan en kvinna bli gravid när som helst .

Dessa metoder hindrar inte mot sexuellt överförda sjukdomar .

p-plåster och ring

p-plåster är ett recept som en kvinna bär på hennes kropp och måste ändras varje vecka . Plåstret överför hormoner i kvinnans kropp för att förhindra graviditet . De preventivmedel ringen är också ett recept , som kvinnan skär in i hennes vagina kanalen . Denna metod frigör också hormoner i kroppen . Ringen är på plats i 3 veckor och tas bort för kvinnans perioden . Efter sin tid , måste kvinnan in en ny ring för att förhindra graviditet .
Ingen av dessa metoder är effektiva för att förhindra sexuellt överförbara sjukdomar.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med Horny Goat Weed ?

Relaterade artiklar


 • biverkningar av Mirena
 • reproduktion hos människa
 • preventivmedel typer
 • muntliga STD & symtom
 • män & familjeplanering
 • hur preventivmedel fungerar
 • orto EVRA : s biverkningar jämfört med andra p-piller
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin B
 • Vilka är biverkningarna av seasonale ?
 • klamydia behandling under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com