låg libido behandling av kvinnor

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-24
Låg libido slår många kvinnor någon gång . Istället för att nöja sig med en mindre än önskad sexliv , har en kvinna alternativ för att behandla henne låg sexlust genom att ta reda dess orsak och ingripa personligen och medicinskt i situationen . Låg libido har fysiska, mentala och emotionella orsaker , och effektiv behandling söker svar från alla tre områdena

Orsaker till låg libido hos kvinnor

Kvinnor upplever låg libido , vilket är en lägre än normalt sexlusten , under sitt liv av många skäl . En chef roll som vårdgivare till barn eller åldrande föräldrar orsakar stress och trötthet , sänka kvinnans sexlust . Hormonell obalans uppstår som en följd av barnafödande , amning , klimakterium eller medicinska tillstånd störa libido . Medicinska tillstånd som högt blodtryck , diabetes eller artrit hindra en kvinnas längtan efter sex . Vissa mediciner kan orsaka sänkt sexlust som en biverkning . En kvinna kan känna mindre lust för sex på grund av ett trauma i hennes förflutna eller ett psykologiskt tillstånd som klinisk depression. Ibland är en kvinnas förlust av samhörighet med sin partner att skylla på, eller sin egen självbild problem ( se referens 1) .

behandling för låg libido hos kvinnor

Kontakta läkare för att säkerställa ett medicinskt problem är inte orsaken till den låga eller minskad sexlust . Med behandling, många sjukdomstillstånd som påverkar sexlusten kan förbättras eller elimineras . Om ett läkemedel orsakar sänkt sexlust , inte slutar ta medicinen , men be en läkare om ett alternativ kan förskrivas eller dosen ändras så att den blir mindre besvärande . Låg sexlust är ett allvarligt bekymmer för både fysiska och känslomässiga välbefinnande , så se till att läkaren vet att det är ett problem. Prata med läkare om alkoholbruk , eftersom hög alkoholkonsumtion kan orsaka avtagande sexlusten också, och se till att han får veta om några symtom av stress eller depression som du upplever som sömnlöshet , irritabilitet eller ångest .

Om en läkare konstaterar en medicinsk orsak till sänkt libido , kan han förskriva läkemedel , rekommenderar fysisk eller psykologisk behandling eller justera medicinering vid behov . Håll en kontinuerlig och öppen dialog med läkaren så att han rekommenderas om eventuella framsteg eller försämring av symtom och biverkningar .

När medicinska och psykologiska förutsättningar som bidrar till sänkt libido är uteslutna eller behandlas , adress livsstilsfrågor i behov av förändring för att komma tillbaka till ett sunt sexlusten . Få gott om sömn , och ta sig tid att stänga av stress . Tid för sig själv , liksom tid ensam med en partner , är viktiga för kvinnans personliga hälsan och slutligen hennes sexlust . Ät gott , och motion måttligt för att få mer uthållighet och energi . Många kvinnor sätter sina egna fysiska och psykiska förutsättningar på sparlåga att ta hand om andra . Gör dig en prioritet lönar sig för din familj på lång sikt , med en hälsosammare och mer väl du .

Previous:nothing Next:låg libido tips

Relaterade artiklar


 • ägglossning som det påverkar familjeplanering
 • symptom på klamydia hos män
 • hur snart gör ägglossning du efter ett missfall ?
 • användning av preventivmedel under amning
 • Kan man bli gravid om din mödomshinna inte har brutit ?
 • biverkningar av bicillin
 • preventivmedel förfaranden
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin A
 • spermier fakta
 • symtom av HSV 2
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com