preventivmedel råd

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-08
Säkert sex metoder är en viktig aspekt av någon romantisk relation . Förmågan att ha sex utan att oroa dig kan göra något äktenskap mer framgångsrik och lägga till en känsla av fullständighet i ditt liv . Använder rätt form av preventivmedel kan hjälpa dig att undvika graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar . Göra val preventivmedel baserade på din långsiktiga behov och underliggande sjukdom

Allmänna regler

Diskutera preventivmedel i förväg , om möjligt , med din partner . Om detta är en tillfällig relation , tar inte den andra personen använder preventivmedel . Se till att du har en egen form av preventivmedel till hands . Gifta par bör diskutera sina planer barnafödande , även när de vill ha barn och hur många barn de vill ha . Gifta par bör också diskutera vilken typ av preventivmedel de föredrar att använda innan de gifter sig . Kvinnor ska besöka en gynekolog för att diskutera sexualitet när de blir sexuellt aktiva . En bra läkare kan hjälpa dig att bestämma preventivmetoder och se till att din använder din rätt sätt.

Tillfälliga Preventivmedel

Tillfälliga preventivmetoder har fördelar och nackdelar . Kondomer är latex slidor som passar över penis . En kondom är portabel , lätt köpas , billig och , om de används på rätt sätt , mycket effektivt . Kondomer finns också tillgängliga som har liknande fördelar . Båda versionerna är kanske inte helt effektiva om de används felaktigt och kan dämpa sexuell känsla . Ett membran är en monterad mössa som går över livmoderhalsen och förhindrar spermier från att nå den . Membran används vanligen med spermiedödande medel för extra skydd . Köpa ett membran kräver vanligtvis ett besök på en förlossningsläkare kontor samt utbildning i hur man sätter det ordentligt . Underlåtenhet att ta bort den kan orsaka infektioner.

Hormonella Preventivmedel

hormonella typer av preventivmedel , som vanligtvis kallas p-piller , störa kvinnans normala menstruationscykel. Hormonella preventivmedel kan ha allvarliga fördelar för kvinnor som en minskning av risken för cancer i reproduktionsorganen , samt en minskning av obehagliga symtom såsom månatliga blödningar och ömma bröst . Hormonella preventivmedel kan också ha nackdelar som huvudvärk och ökad risk för stroke i vissa undergrupper . Diskutera former av preventivmedel mycket noga med din läkare innan något beslut fattas .

permanent födelsekontroll

permanent födelsekontroll metoder som brukar användas av människor som inte vill längre barn . Män kan ha vasectomies . Kvinnor kan få sina rör bunden , en procedur som kallas en äggledaroperation. Vasectomies har många fördelar . Förfarandet innebär mycket mindre operation, är ofta täcks av en sjukförsäkring och görs oftast på polikliniskt . Vasectomies kan vändas senare . En äggledaroperation är en mer komplicerad process som i typfallet innebär sjukhusvistelse. Vissa kvinnor väljer att ha en äggledaroperation gjort under ett kejsarsnitt efter födseln av deras sista barn . Tubal säkerställa att skyldigheterna har mycket höga svarsfrekvensen , men kan leda till en något ökad frekvens av utomkvedshavandeskap.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på hög risk HPV

Relaterade artiklar


 • sömnlöshet och klimakteriet
 • preventivmedel typer
 • humant papillomvirus diagnos
 • nordette preventivmedel biverkningar
 • preventivmetoder jämfört
 • anala vårtor behandling
 • typer av p-piller och biverkningar
 • tidigt tillbakadragande som preventivmedel
 • använder HRT för att stimulera hårväxt
 • preventivmedel riskfaktorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com