preventivmetoder jämfört

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-02
Att välja en preventivmetod är en av de viktigaste besluten en kvinna kan göra . Det finns många faktorer som går in i den . Effektiviteten av metoden , dess kostnader och användarvänlighet är viktiga faktorer . Personliga förhållanden påverkar också val . Vissa kvinnor väljer irreversibla metoder som sterilisering eftersom de vet att de inte fler barn i framtiden . Andra ser sig om preventivmedel som är mer flexibel

Metoder

Den stora preventivmetoder falla i ett par breda kategorier . Barriärmetoder inkluderar livmoderhalscancer pessar och manliga och kvinnliga kondomer . En naturlig metod som kallas periodisk avhållsamhet eller naturlig familjeplanering , kräver kvinnor att avstå från sex i tider när de är fertila . Hormonella metoder är p-piller , plåstret och preventivmedel skott .

Implantat som Implanon och intrauterint preventivmedel ( spiral ) är långsiktiga metoder som kan pågå i åratal . Äggledaroperation för kvinnor och vasectomies för män är permanenta former av preventivmedel.

Effektivitet

Preventivmedel kan misslyckas , vilket resulterar i en oplanerad graviditet . När plocka en metod , överväga dess felfrekvens . Avhållsamhet , naturligtvis , är den enda idiotsäkra preventivmedel . TeensHealth. com rapporterar att spiralen är en mycket effektiv preventivmedel . Föreningen för reproduktiv hälsa Professionals ( ARHP ) konstaterar att manliga och kvinnliga sterilisering är också mycket effektiva sätt att förhindra graviditet. Injiceras preventivmedel som Depo-Provera är också effektiva , men du måste få bilden regelbundet var 90 dagar .

Ease

Att välja preventivmedel är mycket personliga och subjektiva . När plocka en metod , överväga om inte du kommer att använda den på ett tillförlitligt . Välj en metod som du är bekväm att använda varje gång , för att minska risken för graviditet . Medan till exempel kondomer är enkla att använda och effektiv , folk ofta försummar att använda dem varje gång de har sex . P-piller , som måste tas varje dag , är lätta att använda om du är bekväm att ta ett piller regelbundet . Om du vill glömma preventivmedel men ändå vara skyddad , överväga att använda ett implantat eller spiral . Vilken metod du väljer kommer vara mindre benägna att misslyckas om du är tillfreds med det varje gång .

Kostnad ( ref 3 för all info i detta avsnitt )

Enligt ARHP , kostnaden för preventivmedel under 2009 varierar från 50 cent för en kondom till $ 750 för implantat som Implanon som varar upp till fem år . Den genomsnittliga p-piller recept kostar mellan $ 20 till $ 35 per månad . En kopparspiral , som kan vara kvar i upp till fem år , kostar ca $ 400. Vissa försäkringar erbjuder helt eller delvis täckning för preventivmedel. Välj en metod som passar med din budget för att försäkra er kommer att använda det regelbundet .

STD

Inte alla preventivmetoder skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar ( STD ) . Kondomer , som kan bäras av kvinnor eller män , erbjuder skydd . Inga andra metoder att förhindra spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar mellan partner . Om sexuellt överförbara sjukdomar är ett möjligt problem , överväga att använda kondom .

Previous:nothing Next:sätt att döda spermier

Relaterade artiklar


 • skäl till varför en vasektomi misslyckas
 • risker för vasektomi
 • infertilitetsbehandling droger
 • humant papillomvirus diagnos
 • effektivitet cykel pärlor
 • Kan man bli gravid även om du inte har ägglossning ?
 • effekter av erektil dysfunktion på fysisk hälsa
 • hur är herpes kontrakterade ?
 • vad man ska förvänta sig för en erektil dysfunktion tentamen
 • användning av preventivmedel under amning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com