stadier av manlig pubertet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-17

Steg 1

Den första etappen i utvecklingen hos män börjar , normalt mellan åldrarna 9 och 12 och är då män anses förpuberteten . Inga synliga förändringar , men en manlig hormoner börjar ändra och en tillväxtspurt börjar .

Steg 2

Nästa , i åldrarna 9 och 15 , börjar puberteten officiellt . Formen på hans kropp börjar förändras , och hans ökar höjden . Dessutom , fett -och muskelvävnad börja utveckla och öka i storlek . Huden runt en manlig bröstvårta , den så kallade ytterring , börjar öka i storlek och mörkare . Könshår börjar växa runt penisroten , och pungen och testiklarna börja växa , men penis normalt inte ökar i storlek vid denna punkt .

Steg 3

Nästa steg i manliga puberteten inträffar i åldrarna 11 och 16 och präglas av tillväxt i penis . Tenderar dock att penisen bara växa i längd , inte bredd . Det finns också en markant ökning av könshår , som nu blir grövre och mörkare . Dessutom är könshår sprids till området där ben möter bålen .
En manlig utseende fortsätter att förändras. Hans ansikte börjar framstå som mer mogna och han fortsätter att växa längre också . Hans kropp börjar ta på " look " av en man , med att bredda axlar som gör deras höfter att se mindre . Det är en ökning i muskelvävnad och hans röst börjar att byta till en djupare ton också. I detta skede börjar håret att utvecklas på mannens överläpp .
Nocturnal utsläpp eller våta drömmar kan börja uppstå i detta skede . Dessa är spontana utlösningar som förekommer i den manliga sömn för att frigöra överskott spermier . En manlig kanske känner mer sexuella begär , och kan börja onanera också .

Steg 4

I den näst sista etappen av puberteten , som inträffar mellan åldrarna 11 och 17 , penis av de manliga i puberteten börjar att växa i bredd . Dessutom kommer hans pung och testiklar att fortsätta att förändras och växa . Penis som helhet börjar ta en mer mogen look. Hårväxt kan börja på anus också . Det är en ökning av kroppsbehåring , speciellt under armarna och i ansiktet . Hans hud börjar bli fetare och mer benägna att utveckla acne . Hans röst fortsätter att förändras och fördjupas .

Steg 5

Det sista steget i puberteten , normalt förekommande i åldrarna 14 till 18, ger man sitt fulla längd som vuxen , även om vissa män fortsätter att växa , även i 20-årsåldern . Ansiktshår är nu framträdande och kräver rakning . Slutligen en mans könshår och genitalier börjar ta på utseendet på en vuxen man är .

Previous:nothing Next:IUD komplikationer

Relaterade artiklar


 • kan jag bli gravid från precum ?
 • hem botemedel mot erektil disfunction
 • risker för vasektomi
 • prostata själv massage finger tekniker
 • hur man kan stimulera en man efter prostataoperation
 • skäl till varför en vasektomi misslyckas
 • preventivmedel förmåner
 • örter för att bota för tidig utlösning
 • effektiviteten i spermiedödande medel
 • retrograd ejakulation behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com