struktur i det reproduktiva systemet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-05
Den mänskliga reproduktiva systemet består av äggstockarna , äggledarna , livmodern , livmoderhalsen , slidan och mjölkkörtlar hos kvinnor , och penis , testiklar och tillbehör körtlar hos män . Det reproduktiva systemet är ansvarig för fysiska egenskaperna hos könen , exempelvis mönster hårväxt , muskelmassa och röst och skelett skillnader , liksom reproduktion

Äggstockar

Män och kvinnor har båda gonader , som är körtlar som producerar hormoner och reproduktiva celler ( spermier eller ägg) . Den kvinnliga könskörtlar är äggstockarna . Äggstockarna producerar äggceller ( oocyter ) samt hormonerna östrogen , progesteron , inhibin och relaxin . Det finns två äggstockar , och varje handlar om storleken och formen på en oskalade mandel . Den folliklar innehåller äggceller . Äggstockarna är fästade med ligament till livmodern och bukväggen , enligt "Principer för anatomi och fysiologi. "

Uterus

Livmodern sitter mellan ändtarmen och urinblåsan , och handlar om storlek och form av ett päron. Den övre delen av livmodern kallas fundus , är den mellersta delen kallas kroppen , och den smala nedre delen av livmodern kallas livmoderhalsen. Insidan av kroppen av livmodern kallas livmodern , det är där barnet utvecklas under graviditeten. Livmodern hålls på plats av flera ligament . Äggledarna eller äggstockarna rör, kommit ut ur sidorna av livmodern . De är ca 4 inches lång , och äggceller resa genom äggledarna för att nå livmodern , enligt " Principer för anatomi och fysiologi. "

andra kvinnliga Structures

vagina är en tub -liknande struktur som är ca 4 inches lång , och sträcker sig från livmoderhalsen till utsidan av kroppen . Den sitter mellan urinblåsan och ändtarmen . Vulvan Eller pudendum , är namnet på kvinnans yttre könsorgan De delar av vulva är de Mons pubis , som är en " kulle " av fettvävnad som omfattas av hud-och könshår som sitter framför urin öppning . den blygdläpparna , Eller " yttre läppar " som sträcker sig bakåt och täcks av könshår , labia minor , de mindre veck hårlösa vävnad som sitter mellan blygdläpparna och klitoris , som är en liten massa av erektil vävnad och nerv celler som sitter inne i främre delen av blygdläpparna , enligt " Principer för anatomi och fysiologi. "

Testiklar

manliga könskörtlar är testiklarna , eller testiklarna , dessa är ovala körtlar som är ungefär 2 inches lång och ca 1 cm breda Testiklarna producerar spermier ( spermier ) och hormonet testosteron . Spermier har framställts inom sädeskanalerna i testiklarna , denna process kallas spermatogenes sädeskanalerna innehåller två sorters celler : spermatogenescykler celler , som producerar spermier , och Sertolicellerna Sertolicellerna eller sustentacular celler , bilda en barriär . som håller blod bort från spermier , så att kroppens immunförsvar inte kommer att attackera dem . Sertolicellerna näring också spermier och producerar vätska för att transportera dem , och utsöndrar hormonet inhibin . I utrymmena mellan sädeskanalerna är Leydigceller --- dessa celler utsöndrar testosteron , enligt " Principer för anatomi och fysiologi. "

Pungen

testiklar sitter inne i pungen . Pungen är en säck gjord av bindväv och lös hud och hänger från roten på penis . Inuti är pungen uppdelad i två påsar av testikelcancer septum . Den testikelcancer septum är gjord av bindväv och glatta muskulaturen kallas dartos muskel , det finns också dartos muskelvävnaden under huden på pungen . En liten skelettmuskulatur kallas cremaster muskeln också är knuten till varje testikel . I kalla temperaturer , det dartos och muskler cremaster kontrakt . Sammandragning av dartos muskeln gör testikeln tight så att den förlorar mindre värme och sammandragning av cremaster muskeln flyttar testikeln närmare kroppen , där det kan bli varmare , enligt " Principer för anatomi och fysiologi. " Den dartos och muskler cremaster även kontrakt vid sexuell upphetsning .

Penis

penis innehåller urinröret , röret som transporterar både urin och sperma på utsidan av kroppen. Kroppen av penis innehåller tre cylinderformade områden av erektil vävnad : de två corporacavernosaen och corpus spongiosum . Corpus spongiosum håller öppet urinröret under utlösningen . Den utvidgade slutet av penis kallas ollonet . I en oomskuren penis är ollonet täcks av lös hud som kallas förhuden . Den del av penis som fäster vid kroppen kallas rot . Roten till penis är ansluten till muskler som hjälper till med utlösning , och vikten av penis stöds av två ligament , enligt " Principer för anatomi och fysiologi. "

Andra manliga strukturer

bitestikeln är en liten , komma- formade orgel som sitter på baksidan av varje testikel Spermierna mognar och blir i stånd att simma i bitestiklarna . processen tar ungefär två veckor The . epididymis driver de mogna spermier i sädesledarna .

sädesledaren bär spermier från bitestiklarna till urinröret . Urinröret bär sperma genom penis på utsidan av kroppen.

Det finns ytterligare några körtlar som hjälper reproduktion hos män . Sädesblåsorna sitta mellan botten av urinblåsan och anus , och de utsöndrar en vätska som höjer pH-nivån för att skydda spermier , liksom prostaglandiner för att hjälpa spermier rörlighet , fruktos för att ge energi och särskilda koagulationsfaktorer för sperma . Prostatan är en donut-formade körtel ungefär samma storlek som en golfboll som sitter nedanför urinblåsan . Vintergatan vätska som utsöndras från prostata innehåller citronsyra för att hjälpa producera energi för spermier , flera enzymer , sur fosfatas och ett antibiotikum som kallas seminalplasmin . De körtlar ( eller Cowper 's körtlar ) är ungefär lika stort som ärtor och sitter under prostatan . De utsöndrar en vätska som höjer pH-värdet i urinröret för att skydda spermier och smörjer slemhinnan i urinröret och i slutet av penis , enligt "Principer för anatomi och fysiologi. "

Previous:nothing Next:information om p-piller Alesse

Relaterade artiklar


 • hur kan herpes sändas ?
 • Hur tuggtobak effekt manlig infertilitet ?
 • är HPV-vaccination dåligt ?
 • herpes simplex-virus
 • farorna med p-piller
 • sätt att identifiera och behandla ett barns öroninflammation
 • inte amoxicillin påverka p-piller ?
 • sätt att döda spermier
 • som p-piller kan orsaka bröstförstoring ?
 • sildenafil behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com