Reproduktionsorgan och bröstkörtel

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-11
Alla arter har någon form av reproduktion system . Kopiering är avgörande för överlevnaden av en art på planeten . Hos människa de reproduktiva organen omfattar manliga penis , testiklar och spermier , och den kvinnliga slidan , äggstockar och ägg , samt den omgivande områdena i varje . För människan att reproducera , måste en manlig spermie penetrera kvinnans ägg att befrukta den . Sjukdomar i reproduktionsorganen störa denna process

pungen , testiklarna eller Bitestikel

Man sjukdomar i pungen , ( påsen som innehåller testiklarna och epidiymis ) , testiklar ( körtel som producerar spermier , som ligger i pungen bakom penis ) , eller epididymis ( kanaler att lagra och transportera spermier ) är ganska vanligt . Testikelcancer trauma är en form av reproduktiv störning som kan hända när skadade under regelbundna aktiviteter såsom att cykla eller spela baseball om testiklarna drabbas , slog eller krossas . Andra sjukdomar i pungen , testiklarna och epidiymis innehåller pungbråck eller onormalt svullen testikel ådror , testikelcancer , epididymit , vilket är en svullen epidiymis , Hydrocele , som är vätska samlas runt testiklarna och ett ljumskbråck , vilket är när en del av tarmarna drivit igenom bukväggen och sätter press på den manliga ljumskarna .

Penis

Det finns även manliga reproduktiva störningar som påverkar penis . Penile inflammation resulterar i ett rött , kliande svullna penis , oftast på grund av en infektion . Hypospadi är när urinrörsöppningen ( den öppning som utsöndrar urin och sperma ) vänd nedåt från botten av penis istället för ut på framsidan . Vissa spädbarn och små barn lider av så kallad förhudsförträngning , en skärpning av huden runt ollonet , men det vanligen går bort med åldern . Paraphimosis är när huvudet av en icke omskuren penis inåt och inte återvänder till den utsatta position . Tvetydig könsorgan är när det är svårt att säga om barnet har manliga eller kvinnliga könsorganet . Hos män kan penis vara mycket små eller obefintliga , men testikelvävnad är närvarande , vilket bidrar till att kön barnet . En Mikropenis är en ovanligt liten penis .

vulva och vagina

Kvinnor kan drabbas av reproduktionsstörningar också. Du kan känna igen vulvovaginit om ditt barn har en svullen vulva ( kvinnans yttre könsorgan ) och vagina ( vaginal öppning och kanal ) . Detta kan orsakas av en allergisk reaktion mot tvål eller dålig hygien som avtorkning tillbaka till fronten . Nonmenstrual vaginal blödning orsakas oftast av främmande föremål i underlivet kanalen , vaginal trauma eller ett tillstånd som kallas urethral framfall . Labial sammanväxningar är vanliga i flickor och symtom inklusive blygdläpparna ( blygdläpparna ) fastnar i varandra.

äggstockar och äggledare

inre kvinnliga reproduktiva störningar är ibland svårare att diagnostisera, men inkluderar ett utomkvedshavandeskap , eller ett befruktat ägg som växer i äggledaren istället för i livmodern , endometrios , vilket är när livmodern vävnad växer utanför livmodern , äggstockarna tumörer , cystor på äggstockarna , polycystiskt ovariesyndrom , en sjukdom där äggstockarna producerar ett överflöd av manliga hormoner , och Ovariell torsion , äggstockar eller blir vriden på grund av sjukdom eller utvecklingsmässiga abnormiteter. Kvinnor kan också drabbas av menstruella problem .

Behandling

Även tanken på att ha ett barn med en reproduktiv sjukdom hotfull , de flesta av dessa tillstånd är helt behandlingsbara . Enligt kidshealth. org , Om du misstänker att ditt barn lider av en reproduktiv ordning, prata med din barnläkare eller sexuell hälsa expert om dina alternativ och vilka åtgärder du bör vidta .

Previous:nothing Next:kariva preventivmedel biverkningar

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla ett barns diarré
 • mat för att öka spermieproduktionen
 • Ta bort en spiral
 • hur man vända impotens
 • statistik om preventivmedel effektivitet
 • tidigt skede av genitala vårtor
 • biverkningar av iucd
 • effekterna av dagen- efter-piller
 • Reproduktionsorgan information
 • hem botemedel mot erektil disfunction
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com