biverkningar av merina

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-14
Miljoner kvinnor runt om i USA använder olika former av preventivmedel för att förhindra oplanerade graviditeter . Mirena är ett intrauterint preventivmedel , vilket innebär att den är placerad precis innanför livmoderhalsen där den släpper kemikalier som förhindrar befruktning . Även om det inte skyddar mot sexuellt överförda sjukdomar , är det effektiva för att förhindra graviditet . Som med andra former av preventivmedel , inte Mirena kommer inte utan bieffekter

utomkvedshavandeskap

Om patienten inte råkar . blir gravid medan du använder Mirena , det finns en betydande risk för ektopisk graviditet . Enligt den officiella FDA information om Drugs. com , " Upp till hälften av alla graviditeter som inträffar tillsammans med Mirena på plats är ektopisk . Incidensen av utomkvedshavandeskap i kliniska prövningar som exkluderade kvinnor med riskfaktorer för ektopisk graviditet var cirka 1 utomkvedshavandeskap per 1000 användare per år . "

streptokocker Sepsis

En mycket liten andel av Mirena användare (9 av nästan 10 miljoner enligt drugs. com ) har rapporterat Mirena-sepsis . Patienter rekommenderas att lära sig symptomen på denna sepsis och vara medveten om symptomen , för säkerhets skull.

Bäckeninflammation

Mirena hindrar inte sexuellt överförbara sjukdomar och inflammatoriska sjukdomar , eller PID , är ofta resultatet av en STD . Användning av spiral enheten har ofta förknippats med ökad risk för PID , framför allt inom de första tre veckorna efter insättningen.

oregelbundna blödningar

Användning av Mirena kan orsaka oregelbunden eller spotting . Tyngre blödning inträffar också ibland, särskilt under de första sex månaderna. Det är en bra idé att ha detta kontrolleras , även om det är en vanlig biverkning av att använda denna typ av preventivmedel .

cystor på äggstockarna

Ovariecystor är också en bieffekt av Mirena hos vissa patienter. Detta kan bero på förstorade folliklar som förekommer i cirka 12 procent av patienterna , enligt Drugs. com .

Diverse biverkningar

Andra , mer vanligen ses och mindre allvarliga biverkningar är huvudvärk , illamående , yrsel , ömma bröst , acne , depression , låg libido , viktökning , ryggsmärta , buksmärta , flytningar och ångest . Dessa biverkningar har rapporterats med 5 procent av Mirena användare eller färre .

Previous:nothing Next:Definitionen av äggledarna

Relaterade artiklar


 • sildenafil behandling
 • hur de manliga reproduktionsorganen fungerar
 • livsmedel för att öka bröst
 • hem oförmåga botemedel
 • orto EVRA : s biverkningar jämfört med andra p-piller
 • Essure problem
 • naturliga sätt att öka fertiliteten
 • HPV komplikationer
 • HPV-sjukdom
 • alternativ till vasektomi återföringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com