biverkningar av nonoxynol 9

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-09
Nonoxynol 9 är en vaginal spermiedödande medel som används som preventivmedel för att förhindra uppkomst av graviditeten hos kvinnor . De läkemedel verkar genom att skada och /eller döda spermier när de kommer in i slidan efter samlag . Som med de flesta preventivmedel mediciner , finns det ett antal biverkningar som kan uppstå genom användningen

Vanliga biverkningar

Vanliga biverkningar associerade med användning av Nonoxynol 9 omfattar förvirring, yrsel , frossa , muskelvärk , yrsel , hudutslag, peeling , och ovanliga rodnad på insidan av näsa, mun , svalg eller vagina . Även om dessa anses vara de vanligaste biverkningarna associerade med hjälp av medicinering , påverkar de bara mindre än 10 procent av användarna .

Allvarliga biverkningar

Det finns också ett antal allvarliga biverkningar förknippade med att använda denna drog . Några av dessa biverkningar är blodig urin , ökad frekvens av urinering , smärta i urinblåsan , tjocka flytningar , vaginal irritation och rodnad , svår torr hud , vaginal lukt , och hudutslag . Dessa biverkningar är mycket sällsynta och påverka en ganska liten ( cirka 5 procent ) antal användare .

Viktig säkerhetsinformation

Om du någonsin har haft en allergisk reaktion mot någon typ av medicinering , rekommenderas att rådgöra med din läkare innan behandling med Nonoxynol 9 . Det är okänt om de kemikalier i denna medicin passerar över i bröstmjölk , så använd ytterst försiktig om du ammar medan du använder detta läkemedel . Spermiedödande medel ska inte användas om du har infektioner i könsorganen eller sår på könsorganen , eller om du nyligen har fött barn eller gjort abort .

Användning

Använd alltid detta läkemedel exakt som det ordinerats till dig av din läkare och aldrig i doser som överstiger vad som har rekommenderats på etiketten . Denna medicin ges som en vaginal douche och bör endast användas efter vaginal och rektal området har rengjorts omsorgsfullt . Medicineringen bör tillämpas djupt inne i slidan mot väggen i livmoderhalsen för bästa resultat . Använd en enda dos av medicinen varje gång du har samlag .

Varning

Om du upplever någon av ovanstående biverkningar , kontakta din läkare omedelbart.

Om en överdos misstänks , Kontakta din lokala giftcentral och chef direkt till närmaste akutmottagning .

Nonoxynol 9 är avsedd för preventivmedel bruk och ska aldrig användas för något annat medicinskt tillstånd , såvida inte särskilda instruktioner om att göra så av din läkare .

Previous:nothing Next:tecken på manlig pubertet

Relaterade artiklar


 • retrograd ejakulation behandling
 • göra loestrin 24 piller få dig att gå ner i vikt ?
 • Reproduktionsorgan information
 • Definitionen av impotenta
 • vad är Alesse bra för ?
 • kostnadsfri hjälp för tidig utlösning
 • tecken och symtom på hög risk HPV
 • biverkningar av Mirena
 • alternativ till glidmedel
 • IUD komplikationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com