det bästa botemedlet för genital herpes

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-22
Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC ) , genital herpes är en av de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomar ( STD ) och drabbar mer än 45 miljoner amerikaner. En av fyra amerikaner har herpes , i likhet med Planned Parenthood . Tyvärr finns det inget sätt att bota sjukdomen ännu , men det finns sätt att minimera att skicka den till sexuella partner och för att minska förekomsten och svårighetsgraden av utbrott

Definition

Genital herpes orsakas oftast av herpes simplex 2 virus ( HSV -2) . Oral herpes , känd som " munsår " är vanligtvis från herpes simplex 1 -virus ( HSV -1) . Både HSV- 1 och HSV- 2 kan orsaka symptom runt munnen eller könsorganen , dock.

Viruset orsakar vad som kallas " utbrott "-blåsor som gjorde ont eller klia . Så småningom blåsor torkar upp och försvinner , men viruset aldrig lämnar kroppen .

Diagnos

Innan du kan börja behandla herpes , är det viktigt att du har sjukdomen rätt diagnos . Visuellt och symptomatiskt , kan herpes härma andra sjukdomar som jäst infektioner och genitala vårtor . Många tror att en herpes prov ingår i en rutin könssjukdom test . Men många läkare inte kommer att testa för herpes om de ser några synliga symptom . Eftersom herpes inte alltid ge symtom , vet miljontals människor om de har sjukdomen. Om du vill ha en grundlig STD test , tala med din läkare du vill ha ett blodprov som omfattar tester för herpes antikroppar .

Behandling

Om du upptäcker att du har herpes , en av de första sätten att behandla det är att börja ta dagliga förebyggande medicin . Denna behandling undertrycker virusets förmåga att orsaka utbrott , och det finns bevis för att det minskar också överföringen av sjukdomen .

Om du inte är på suppressiv behandling , kan du få utbrott regelbundet . För att minska den tid din utbrott varar , och även göra symptomen mer uthärdlig , kan din läkare förskriva en medicin för att hjälpa . Samma mediciner kan tas på lång sikt för förtryck , eller så kan du bara använda den när du har ett utbrott .

Det primära läkemedel är aciklovir , Valacyclovir och famciklovir , som alla är anti-viral receptbelagda läkemedel tas oralt .

behandling är en bra idé om du är sexuellt aktiv och din partner inte har herpes . Dessutom bör gravida kvinnor vidta extra försiktighetsåtgärder eftersom sjukdomen , om vidare till barnet under förlossningen , kan allvarligt skada eller döda en nyfödd .

Long -Term

Trots att herpesviruset stannar i kroppen på obestämd tid , Den goda nyheten är att utbrott minskar ju längre en person har infektionen . Utbrott verkar ha en mängd olika triggers , däribland stress , menstruation , andra sjukdomar och kost . I början stadier , det är inte ovanligt med ett utbrott varje månad . Men eftersom sjukdomen fortskrider , utbrott blivit färre och färre .

Previous:nothing Next:Var kan jag donera sperma ?

Relaterade artiklar


 • egenskaper den första dagen i en menstruationscykel
 • Kan jag vara gravid , men har fortfarande en period ?
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med kalcium
 • vad som gör upp spermier ?
 • impotens definition
 • skäl för en sen period på preventivmedel
 • vad är orsakerna till ED ?
 • tecken på manlig pubertet
 • är HPV-vaccination dåligt ?
 • inte herpes ut rakhyvelsutslag ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com