göra några preventivmedel piller orsaka svampinfektioner ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-13
När det används på rätt sätt är preventivmedel nästan 100 procent effektiva för att förhindra graviditet . Hormonella preventivmedel är mycket föredras av många kvinnor , eftersom de är bekväma och ger utrymme för mer intimitet med sexuella partners . Dock kan vissa preventivmedel piller utlösa svampinfektioner

Vad är en svampinfektion

En svampinfektion är en svampinfektion . ? . Jäst infektioner är inte bara begränsat till slidan . De kan visas på huden, i munnen och i halsen . Typiskt de förekommer i varma och fuktiga områden av kroppen . Hos kvinnor , vaginal jäst infektioner är vanligast , och 75 procent av kvinnorna kan förvänta sig att ha minst en svampinfektion någon gång i sitt liv .

Vad orsakar Jäst Infektioner ?

vagina har en känslig pH-balans , och en liten förändring i endera riktningen kan leda till en infektion . I fråga om en svampinfektion , det är en överväxt av candida albicans som utlöser att pH-balans upprörd . Denna svamp överväxt kan utlösas av stress, dålig sömn , sjukdom , douching , restriktiva underkläder , vissa mediciner eller vissa hormonella preventivmedel .

Vilka typer av preventivmedel orsaka jäst infektioner ?

Hormonella preventivmedel är ofta boven i jäst infektioner. Hormonella födelse kontroller förhindrar graviditet genom att ändra hormonnivåer i kroppen . Förändringen i hormonnivåerna kan orsaka svängningar med bakterier nivåer , som kan tillåta Candida albicans det att växa . P-piller eller använder någon annan typ av hormon-release preventivmedel gör att du en ökad risk för svampinfektioner. Enligt Dr Spock , de typer av p-piller att kraftigt öka nivån av östrogen i kroppen är mest sannolikt att utlösa jäst infektioner.

Cervical mössor och membran kan orsaka svampinfektioner. Förekomsten av bakterier eller att fastna fukt kan skapa de perfekta förutsättningarna för svamp överväxt . För att minska risken för livmoderhalscancer mössor och membran orsakar svampinfektioner , tvätta , skölj och torka väl efter varje användning.

Det finns också en viss oro spiral som orsakar jäst infektioner. Teorin är att spiral inte är den skyldige av jäst infektioner , men antiobiotics som ofta utfärdas när spiralen först skall införas är . För att bekämpa detta , ät extra yoghurt medan du tar antibiotika eller ta acidophilus . Acidophilus kan bidra till att balansera ut de bakterier i din kropp . Den finns i tablettform .

Symtom på en svampinfektion

Rodnad , svullnad , irritation och klåda i slidan och vulva är vanliga tecken på en svampinfektion . Flytningar kan vara tjock och vit , och liknar keso i färg och konsistens . Sveda och smärta vid urinering och samlag är också vanliga symtom . Du kanske har några eller alla av dessa symtom , och de kan variera från mild till svår .

behandla Förhindra Jäst Infektioner

jäst infektioner kan behandlas med over-the-counter eller receptbelagda mediciner. Du bör kontakta din läkare för att få en korrekt diagnos , särskilt om du är gravid , är på antibiotika eller preventivmedel , eller om du har problem med återkommande svampinfektioner . Krämer , salvor , speciellt stolpiller och orala läkemedel är alla används för att behandla svampinfektioner .

För att förhindra jäst infektioner , praxis god hygien . Undvik douching och ändra bindor och tamponger ofta under menstruationen. Bär löst sittande , bomull underkläder och se byxorna sitter bekvämt och inte åka upp för högt .
Med en väl balanserad kost , stanna hydrerade och få tillräckligt med sömn på natten också bidrar till att hålla ditt immunförsvar stark, vilket i sin tur kommer att hålla din bakterier och nivåerna svamp i schack .

Previous:nothing Next:De vanligaste tidiga symptomen av hiv

Relaterade artiklar


 • Hur du donerar ägg & spermier
 • preventivmedel planering
 • historien om kyskhet bälten
 • hur man ska behandla ett barn som inte kan behålla maten
 • kvinnliga STD symtom
 • sildenafil behandling
 • gör ett cellprov alltid upptäcka trichomoniasis ?
 • vad är den manliga & kvinnliga reproduktiva systemet ?
 • hur preventivmedel fungerar
 • Femar jämfört med Clomid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com