hur man blir gravid efter Depo skott

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-28
Injektion av Depo-Provera att en kvinna får i syfte att förhindra graviditet kallas ofta Depo skott . Hormonet injektion är effektiva för tre månader och sedan kvinnan får ytterligare en injektion för att bibehålla preventivmedel . Det ges av en vårdgivare och är normalt administreras i rumpan , magen , armar eller lår . När du har Depo skott , är det viktigt att tala med din läkare om du vill så småningom bli gravid efter med denna form av preventivmedel

Du behöver : .
ägglossning kalender .
Vatten.
Frukt och grönsaker.
Prenatal vitaminer .


1 .
Stoppa Depo skott så fort du bestämmer dig för att börja försöka få barn . Låt din vårdgivare vet att du inte kommer fortsätta att få din vanliga injektion .
2 .
Räkna med en försening i att bli gravid . Enligt Feminist Women's Health Center , tar det cirka sex till 12 månader efter din sista administreringen av Depo skottet att bli gravid igen .
3 .
Spåra din menscykel . Ett av de långsiktiga biverkningar av Depo-Provera är oregelbunden menstruation . Håll ett ägglossning diagram för att fastställa din fertilitet (se Resurser ) . Diagrammet kan vara till hjälp att förutse dina fertila gånger som din cykel börjar reglera efter avslutad behandling med Depo skott . För att göra ett diagram , Börja med att markera den första dagen i din sista perioden i en kalender . Fortsätt sedan att markera den första dagen du började blöda för de efterföljande månaderna . Räkna antalet dagar mellan varje period . Efter några månader kan du genomsnitt ut antalet dagar i menstruationscykeln . Många kvinnor har en genomsnittlig cykel på 28 till 32 dagar. Detta innebär att ägglossningen kan ske mitten av cykeln , mellan dagar 11 till 21 . Ange ditt antalet dagar i en online Ägglossningskalkylator för en personlig uppskattning av dina fertila dagar .
4 .
avgifta kroppen för att få hormonerna ur kroppen snabbare för att bli gravid . Drick mycket vatten . Ät massor av ekologiska frukter och grönsaker och ta sig tid att träna. Eliminera rött kött , snabba förrätter mat och stekt mat ur kosten . Råa och ekologiska grönsaker och frukter bör göra upp de flesta av dina måltider . Istället för att dricka läsk , dricker åtta till tio glas vatten om dagen . Spendera minst en halvtimme dagligen utövar . Några aktiviteter du kan göra löpning, promenader, simning och cykling .
5 .
Ta prenatal vitaminer . För att förbereda din kropp att bli gravid , be din läkare om ett recept för prenatal vitaminer . Du kan också hitta prenatal vitaminer tillgängliga över disk .


Previous:nothing Next:hur man håller spermierna livskraftiga

Relaterade artiklar


 • p-piller instruktioner
 • preventivmedel planering
 • p-piller förmåner
 • biverkningar av reclipsen
 • risker för artificiell insemination i kvinnor
 • hur läka HPV
 • tri - legest fe biverkningar
 • använder HRT för att stimulera hårväxt
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med kalcium
 • Yasmin vs Yaz preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com