kan du fortfarande ha mens & vara gravid ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-29
En kvinna kan blöda under graviditeten av olika skäl . Vissa blödning kan vara en naturlig del av graviditeten cykeln , medan andra typer av blödningar kan innebära en komplikation . Det är vanligt för kvinnor att anta att den vaginala blödningen är mens närstående om graviditet inte förväntas och symtomen efterlikna en månadsperiod . Faktum är att vissa kvinnor glatt överraskade när de förstår att deras blödning är en följd av hormonella förändringar som sker efter befruktningen

menstruation

En period även kallad menstruation och vanligtvis varar mellan tre och sju dagar --- inträffar var 25 till 30 dagar . Feministiskt Women's Health Center förklarar att hypothalamus körtel kick startar menstruationscykeln. Hypothalamus är ansvarig för att stimulera ägglossning processen . När ett ägg frigörs från äggstocken , blir det befruktade om sperma är närvarande , och livmodern förbereder sig för implantation . Om ägget inte befruktas inom 24 timmar , utgör endometrial livmoderslemhinnan stöts bort och en menstruation cirka 14 dagar senare .

Ja och Nej

Det är inte möjligt att vara gravid och har en period på samtidigt. Det är dock möjligt för blödningen att förekomma under graviditeten som kan " period som " ännu inte är tekniskt en period . Enligt American Association Graviditet , när befruktning sker , börjar embryot att producera ett hormon som kallas hCG ( humant koriongonadotropin ) . HCG fördubblas var 72 timmar och signal att kroppen producerar större mängder progesteron . Det är ökningen av progesteron som stoppar månatliga sårskorpa av livmoder vävnad . Det finns orsaker till vaginal blödning som t ex , embryo implantation som kan likna en period men sådana orsaker inte innebär en fullständig redovisning av livmoderslemhinnan.

embryoimplantering

blödning kan förekomma ungefär 10 till 14 dagar efter ett ägg har befruktats av en spermie . Denna typ av blödning vanligen inträffar när embryot blir implanteras i livmoderväggen . Mayo Clinic har förklarat att implantation blödning ofta utvecklar tidigare än den beräknade och kan ljusare och kortare varaktighet. En lätt kramp kan också förekomma under denna tid .

Graviditet Under en period ?

Spermier kan leva inuti den kvinnliga kroppen i upp till fem dagar , vilket gör det möjligt att bli gravid under en period. JustMommies. com förklarar att om en kvinna har sex under sin tid , och ägglossning inom fem dagar , kan hon bli gravid . Några kvinnor har menstruation cykler som är kortare än 28 dagar, andra erfarenheter tidig ägglossning . Någon av dessa situationer gör graviditeten möjligt under en period

onormal blödning

Blödning under de tidiga faserna av graviditeten är ofta misstas för en mens . synnerhet om kvinnan ännu inte är medveten om att hon är gravid . Denna tidiga blödning är oftast ett tecken på graviditet problem. Blödning kan vara ett tidigt tecken på missfall eller utomkvedshavandeskap. Enligt BabyCenter. com , blödningen som är associerad med missfall så småningom kan bli så tung att den liknar en menstruation . Blödningen som är associerad med en ektopisk ( graviditet i äggledaren ) graviditet är ofta mycket ljus , imitera början på en menstruation .

Previous:nothing Next:biverkningar av noretisteron tabletter

Relaterade artiklar


 • Kan man bli gravid även om du inte har ägglossning ?
 • preventivmedel typer
 • livslängd av spermier
 • vad är orsakerna till ED ?
 • Hur stor är chansen att bli gravid efter en vasektomi ?
 • biverkningar av Diane p-piller
 • läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering
 • kan jag bli gravid utan ägglossning ?
 • Vilka är fördelarna med Horny Goat Weed ?
 • vad är orsakerna till långa menstruationscykler ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com