långtidseffekter av abort piller

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-02
Den abortpillret , även känd som mifepriston , förskrivs av vissa läkare till kvinnor som vill avbryta en oönskad graviditet. Den erbjuds som ett alternativ till en in- klinik abort . Den abortpillret kan tas fram till nionde graviditetsveckan. Det är sällsynt , är det möjligt för en medicinering abort orsaka kortsiktiga och långsiktiga effekter

förlängd blödning

Det är normalt att uppleva vaginal blödning efter att ha tagit abortpillret , eftersom det är en del av processen att överföra embryot . Det är inte normalt , dock , för det här blödningen att fortsätta under en längre tid . För vissa kvinnor är en långsiktig biverkan vaginal blödning. Det kan fortsätta upp till 12 dagar , och för vissa kvinnor , i upp till sex veckor .

utomkvedshavandeskap

I de sällsynta fall som en kvinna har ett utomkvedshavandeskap ( graviditet sker i fallopian rör ) , kunde abortpillret leda till döden. Om en kvinna med ett utomkvedshavandeskap tar abortpillret , kommer hon att se blod efteråt och antar att det beror på att p-piller har gjort sitt jobb . I verkligheten , dock kunde p-piller har anledning äggledaren spricker , hotar patientens liv . Om en sprucken slang inte repareras i tid skulle resultatet vara dödlig .

Ofullständig aborter

Det har förekommit fall av ofullständig aborter i 5 till 15 procent av fallen abortpillret . Om p-piller inte avbryta embryot måste patienten gå sedan till omedelbar operation. Med all kirurgi är stora risker , till exempel komplikationer med anestesi , vilket kan leda till döden . Operationer som handlar med abort komplikationer kan också orsaka infertilitet .

Bäckeninflammation

Inom fyra veckor efter en abort , minskade 5 procent av kvinnorna inflammatoriska sjukdomar ( PID) . De långsiktiga effekterna av PID t. ex. kroniska smärtor , en risk för ektopisk graviditet i framtiden , smärtsamma samlag och minskad fertilitet . Chansen att en kvinna få PID efter abort öka om Klamydia är närvarande .

psykiska biverkningar

En mer långsiktig gemensam biverkan av att ta den abortpillret är depression och andra känslomässiga smärta . 40 procent av kvinnorna som hade aborter upptagna till allvarliga känslomässiga problem. Dessa problem sträcker sig från depression , täta tankar på döden , missbruk , flashbacks och självmordstankar . Studier tycker att det är ovanligt att kvinnor upplever generellt sett positiva tankar efter att ha en abort .

Previous:nothing Next:abortpillret komplikationer

Relaterade artiklar


 • klamydia behandling under graviditeten
 • Reproduktionsorgan fakta
 • vad är hög risk HPV ?
 • vad är herpes simplex virus typ 2 ?
 • preventivmedel riskfaktorer
 • korrekta sättet att använda kondom
 • Depo - Provera shot information
 • morgonen efter-piller typer
 • hur länge kan preventivmedel tas ?
 • Depo Provera långsiktiga effekter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com