steg-för - steg i mänsklig reproduktion

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-15

Inledning

för människor att överleva måste de fortplanta sig. Human reproduktion börjar med befruktningen av ett ägg och slutar med barnets födelse .

Medan befruktning kan låta som en enkel process för att betraktaren , i själva verket finns det en hel del förberedelser som går om inom respektive organ mänskliga manliga och den mänskliga honan för att mänsklig reproduktion ska lyckas .

mänskliga manliga könsorganen

Den stora könsorgan av det manliga är penis och testiklar . Det är i testiklarna att spermatogenes börjar ( dvs. skapandet av spermier) . Spermier består av ett huvud , som innehåller en uppsättning inaktiva kromosomer , en mittsektion som innehåller mitokondrier och en svans . Vuxna män gör över 100 miljoner spermier varje dag .

mänskliga kvinnliga könsorgan

Kvinnan har en mycket mer fysisk ansvar när det gäller reproduktion . Kvinnan måste skapa ägg för att befrukta , vara utrustat för att ta emot mannens spermier har en inre miljö som tillåter gödsling och implantation av ägget i livmoderslemhinnan och att tillföra näring till att utveckla barn både före och efter födseln .

De viktigaste könsorganen hos kvinnan är i slidan , livmodern , äggstockarna och äggledarna . Slidan är den öppning som leder till livmoderhalsen , ingången till livmodern .

För en kvinna att ha ett ägg redo för befruktning , måste ägglossningen har inträffat . Det är där äggstocken släpper ett ägg i äggledaren på väg till livmodern .

Gödsling

Även en hel del omedvetna fysiska förberedelser måste vara på plats , är den första aktiva steg i mänsklig reproduktion att gödsla ägg med spermier . Spermier måste deponeras i slidan inom några dagar före eller efter ägglossningen har inträffat.

Detta steg vanligtvis uppnås genom en handling av sexuellt umgänge mellan en mänsklig hane och en mänsklig kvinna . Sexuell upphetsning gör så att penisen stelna på grund av blod bihålor som körs på längden hela penis . Detta gör att penisen blir rak och kan tränga in i slidan . Vid klimax av rättsakten kommer penis ejakulerar och sperma blir kvar i slidan .

Dessa spermier race mot ägget med hjälp av sina svansar för att driva dem tillsammans . Många spermier dör i sina ansträngningar och , vanligtvis , medan många spermier bör fortfarande nå ägget , får endast en lyckas befrukta den .

Det befruktade ägget sedan reser mot livmodern där den implantat sig i livmoderväggen och börjar växa .

assisterad reproduktion

På senare år har andra sätt utvecklats såsom in vitro- fertilisering som gör att ägget får befruktas och sedan överförts till honans livmoder . Detta har gjort normalt infertila par att få möjlighet att reproducera sig.

Graviditet

Den genomsnittliga spännvidd av en graviditet är nio månader . Det är under denna tid att äggen blir ett embryo och växer och utvecklas tillräckligt för att kunna överleva utanför livmodern . Barnet är skyddade i den modern genom moderkakan och näring genom navelsträngen , som får deoxygenated blod från fostret och återvänder syresatt blod till levern .

Under de första två månaderna har alla av barnets system bildats på sina grundläggande nivå . Genom resten av graviditeten växer fostret ( den tekniska termen på denna punkt ) och utvecklar mindre ombyggnader .

Född

När barnet är redo att födas , börjar arbete med utvidgning av cervix så att barnet kan komma ut . Kraftfull värkarna följa , spricker fostersäcken och rinner vätska ut genom slidan (ofta kallade " vatten bryta " ) . Samma sammandragningar fortsätter att vidga kvinnans livmoderhals och tryck ut barnet genom slidan .

Previous:nothing Next:IUD smärta

Relaterade artiklar


 • Effekterna av att byta från 28 till 21 dagars preventivmedel
 • användning av manliga spermier
 • medicin för att hjälpa kvinnor bli gravid
 • bästa kosttillskott för erektil dysfunktion
 • preventivmedel myter
 • vad är en kvinnlig kondom ?
 • farorna med p-piller
 • muntliga STD & symtom
 • göra antibiotika göra p-piller verkningslösa ?
 • Yohimbe HCl faror
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com