tecken och symtom på morgonen efter-piller

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-28
Den "-morgonen efter-piller " säljs under varumärkena nästa val , Plan B och Plan B One- Step . Det är en form av akuta preventivmedel som innehåller hormonet gestagen , och det är den enda typ av akuta preventivmedel p-piller lagligt tillgängliga i USA . P-piller används för att förhindra graviditet , och enligt Princeton University , minskar risken för graviditet med 89 procent . Det är betydligt starkare än vanliga p-piller och inte har biverkningar

Hur dagen- efter -piller fungerar

Precis som vanlig p-piller , dagen-efter-piller kan arbeta i ett av tre sätt : . Det kan förändra menstruationscykel dröjsmål ägglossning , förhindra utsläpp av ägget från äggstocken eller stoppa implantation av ägget . Den metod som beror på tiden i användarens cykeln . Om det ges före ägglossningen , kommer det att förhindra utsläpp av ägget , och om den ges efter ägglossning , kommer det att förhindra att ägg från att resa in i livmodern . Dagen- efter-piller är mest effektiva när bokstavligen tagit " på morgonen efter , " men det är också effektivt i upp till fem dagar efter samlaget

kandidater till dagen-efter- piller

Många kvinnor använder på morgonen . -efter -piller antingen i samband med deras p-piller eller ensam . Nästan alla kvinnor kan använda dagen- efter-piller , inklusive kvinnor med bröstcancer och rökare över 35 år , enligt alla kvinnor i New York Abort Center . Följande omständigheter kan kräva användning av dagen- efter-piller : att ha oskyddat sex , efter användning av en trasig kondom eller att bryta en kondom , efter att ha använt ett membran utan spermiedödande medel , eller efter att ha missat p-piller eller ramla av schema med preventivmedel piller . Någon anledning att misstänka oönskad graviditet efter samlag kan kräva användning av dagen- efter-piller i förebyggande syfte.

Irrregular Blödning

Många kvinnor som har tagit dagen- efter-piller erfarenhet oregelbundna blödningar . Denna biverkan varierar från kvinna till kvinna. Vissa kvinnor börjar blödning så snart som 12 timmar efter intag av p-piller , även om det inte är den ordinarie tiden för att börja menstruation . I vissa fall kan blödning pågå under en oregelbundet under lång tid , eller det kommer och går i form av " spotting " så länge som två veckor . En del kvinnor upplever också en period som kommer efter normal menstruation beror . Alla kvinnor i New York Abort Center rapporterar att i genomsnitt , kvinnor börjar menstruation sju till nio dagar efter att ha tagit p-piller . Om menstruation inte inträffar tre veckor efter behandling , men patienter ta ett graviditetstest.

Illamående

dagen- efter-piller , som vanliga p-piller , är lurar kvinnans kropp att tro att det gravid . Det är av denna anledning som kvinnor upplever illamående och kräkningar efter användning. P-piller med mat kan minimera denna effekt , som bör avta inom en vecka. Kräkningar är vanligen tecken på piller : s framgång i att leverera tillräckligt av de nödvändiga hormon ut i blodomloppet för att förhindra graviditet .

premenstruellt och menstruella symtom

Kvinnor som lider av PMS och menstruella symtom som huvudvärk , trötthet , ömma bröst och yrsel kommer att uppleva samma symptom efter att ha tagit dagen- efter-piller . Ibland är de ännu mer intensiv . Dessa symtom kan också förekomma hos kvinnor som vanligtvis inte har menstruella symtom . Kvinnor kan också uppleva lätt till måttlig buksmärtor efter att ha tagit dagen- efter-piller . Dessa symtom kan vara allt från några dagar till några veckor .

Källor av dagen- efter -piller

I USA , dagen- efter-piller kan förvärvas från de flesta apotek utan recept , så länge som personen är 17 eller äldre . Legitimation skall visas vid köp av p-piller . Flickor under 17 år kräver recept för dagen- efter-piller . Enligt Planned Parenthood , kan priserna variera från $ 10 till $ 70 för bara p-piller , och kan ändras beroende på om andra tjänster behövs . Kliniker som Planned Parenthood erbjuda Plan B akut preventivmedel vid liten eller ingen kostnad för patienter med låga inkomster .

Previous:nothing Next:hur man blir gravid efter Depo skott

Relaterade artiklar


 • Kan man bli gravid om din mödomshinna inte har brutit ?
 • kariva preventivmedel biverkningar
 • vad är den manliga & kvinnliga reproduktiva systemet ?
 • alternativa behandlingar för erektil dysfunktion
 • födelsekontroll kalender metod
 • icke hormonella preventivmetoder
 • läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering
 • manliga symptom på HPV
 • preventivmedel typer
 • herpes neurologiska symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com