vad som gör upp spermier ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-20

Sperm

Endast 5 % av sädesvätskan består av spermier , men i så liten andel är 2 till 400 spermier . Och ändå tar det bara en för att befrukta ett ägg . Hanen könsceller , som produceras i testiklarna , består av en tunn svans som gör att simma , en kort hals och runt huvud eller kärna . Det är kärnan som ansluter med en kvinnlig äggcell som sedan bäddar i livmodern och utvecklas till ett embryo .

sädesvätskan

En annan komponent av sperma är sädesvätskan , som görs av sädesblåsorna , eller säckar . Detta utgör cirka 45-80 % av sperma . Plasman är en socker -rika vätska som ger spermier energi att simma djupt in i slidan kanalen . Det är också förtjockar ejakulatet och tillför näringsämnen för spermierna .

prostata vätska

prostata vätska utgör ca 10-30% av sädesvätskan och ger den dess mjölkaktig vit färg. Den produceras i prostatakörteln och bidrar även näring spermier och leverera extra vätska till utlösning. Dess alkalinitet neutraliserar sura miljön i slidan och livmodern för att skydda spermier .

före utlösning

Pre-ejakulerar produceras i körtlar , även känd som Cowper 's körtlar , och utgör ca 2-5% av sädesvätskan , även om det tekniskt är det släppts innan sperman . Inga spermier finns i pre-ejakulerar naturligt , även om det kan spola alla överblivna celler från urinröret på väg ut . Denna vätska är klar och hal för att smörja urinröret för sperman , utan också neutraliserar surheten i urinröret för att skydda spermierna

Dessutom

sädesvätskan består även av hormoner , vitaminer, mineraler , . fruktos , enzymer , kolesterol , samt en myriad av andra komponenter. De mängder av varje av dessa varierar från individ till individ baserat på genetik , allmänna hälsa och kost .

Övriga fakta

Den mängd ejakulat är i allmänhet cirka en tesked , men längden på förspelet och tid mellan sexuella sessioner kan höja detta belopp. Normala färg tenderar att vara pärlvit eller grayish-eller gulaktigt vita , men ålder kan ändra färg till en djup gul . Blir äldre orsakar också sädesvätskan att byta från tunna till tjocka . Den lukten och smaken av sädesvätskan varierar också bland män och påverkas av hälsa och kost , till exempel doft av sparris , kaffe och ananas är alla genast i sin sädesvätska.

Sexuellt överförbara sjukdomar (STD ) såsom gonorré , syfilis , chlamidia och HIV är alla som via sperma och inte spermier .

Enligt Psychology Today finns humör-förändra hormoner i sperman som , när absorberas via slidan in i en kvinnas blod , kan få henne att känna sig lycklig . Som psykolog Gordon G. Gallup skriver , detta " tyder på att det finns ett kemiskt beroende " mellan män och kvinnor

Som det gamla ordspråket säger : . använda det eller förlora det . Att ha sex eller onani dagligen kan hålla spermier frisk, stark och god.

Previous:nothing Next:Rökning och spermier information

Relaterade artiklar


 • definiera hiv
 • tonårsgraviditeter förebyggande program
 • preventivmetoder jämfört
 • är alprostadil säkert att använda?
 • med preventivmedel när du är gravid
 • låg libido tips
 • effekter rökning har på fertilitet
 • hur man kan kontrollera barnets hår för löss
 • anala vårtor behandling
 • olika preventivmedel patchar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com