Hur lång tid tar det för spermierna att mogna ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-02
Spermier är det manliga könet cellen som står för hälften av den genetiska makeup för ett embryo ( den andra hälften kommer från ägget från den kvinnliga ) . Kvinnor producera och släppa ägg varje månad i en process som kallas ägglossning . Män ständigt producera spermier och eftersom spermierna har den komplexitet som gör det möjligt för dem att simma för att uppnå befruktning tar sperma utvecklingsprocessen tid . Förstå processen och strukturer som deltar i spermieproduktionen och mognad ger också insikter om faktorer som kan påverka spermieproduktionen och nedsatt fortplantningsförmåga .

Du behöver :
HCG injektionsflaskor
. Sprutor .
Läkarintyg eller recept undertecknat av en läkare .
Små svalare t. ex. sådana som används för transport av insulin .

Betydelse

Testiklarna producerar spermier och det manliga könshormonet testosteron hos män . Spermier är en encellig kön cell eller könsceller . Sperm används för att befrukta ägg ( kallas ägg ) hos kvinnor att skapa ett embryo som utvecklas till en baby . Män producerar miljontals spermier för att öka chanserna för befrukta ett ägg .

Process

Framställning av spermier kallas spermatogenes . Testiklarna , som ligger i pungen , utgörs av sädeskanalerna som innehåller celler som producerar spermier och testosteron . Dessa celler är de platser för meios där cellreproduktionen producerar könsceller ( gameter ) som innehåller hälften av det antal kromosomer som normala mänskliga celler . Spermierna transporteras till bitestikeln ( hasplade rör ligger på toppen av varje testikel ) utveckla ( där de bildar svansar för rörelse ) . Äldre spermier flytta till sädesledaren ( rör som förbinder bitestikeln till sädesblåsorna ) för lagring till urladdning ( utlösning ) .

Tidsplan

Enligt Fertility. com , spermier mognad --- från början till full mognad " tar cirka 74 dagar . " Spermatogenesen beräknas ta sex veckor . Enligt Oulou universitet , beräknad transittid för spermier att överföra på människor genom bitestiklarna är två till sex dagar , under vilken spermierna fortsätter att mogna och få rörelse ( motilitet ) . Fertility. com konstaterar att spermier kan lagras i bitestiklarna i upp till två veckor .

kan tänka

Spermaproduktionen påverkas av olika faktorer såsom temperatur och hormoner . Spermier bildas i testiklarna som ligger utanför kroppen ( i pungen ) och därför låg kvar under kroppstemperatur . Högre temperaturer, som t. ex. under en feber , nedsatt spermieproduktion och fruktsamhet , i antal spermier och hur spermier kommer att utvecklas. Spermier produceras i sädeskanalerna i närvaro av olika hormoner , deferens så en obalans kan minska eller avbryta spermieproduktionen och försämrar utveckling .

Missuppfattningar

En vasektomi innebär styckning och tätning varje vas så spermier inte kan släppas . Sperma och testosteron fortsätta att tillverkas efter en vasektomi och spermier bryts ner och absorberas i kroppen eftersom det inte har avslutats eller frigöras. En vasektomi påverkar inte sexualdriften eller sperma produktionen . Sperma består främst av vätska och spermier , efter en vasektomi fruktbärande vätskan utan att sperma är utropade .

Previous:nothing Next:framställningen av feromoner

Relaterade artiklar


 • Femar jämfört med Clomid
 • herpes neurologiska symtom
 • Hur du donerar ägg & spermier
 • Hur länge behöver jag vänta på STD -test?
 • biverkningar av nonoxynol 9
 • produktion av spermier
 • beskrivning av herpesviruset
 • hur man gör beslut i reproduktiv hälsa
 • Kan man bli gravid för 4 dagar i mens?
 • preventivmedel planering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com