När ska man börja använda preventivmedel

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-09
Preventivmedel är allmänt känt som ett läkemedel tas av kvinnor som reglerar menstruationscykeln , så att ägget inte blir befruktat . Olika typer av preventivmedel är börjat vid olika tidpunkter i månaden . Det finns många typer av preventivmedel på marknaden och inte alla av dem är desamma , och därför är det bra att veta när och hur du bör ta dem

prata med en professionell

Eftersom varje kvinna skiljer är det godtyckligt att sätta en ålder på vad som är en bra ålder att börja ta preventivmedel . Istället uppmärksamma vissa markörer är värdefullt när man överväger preventivmedel . När blir sexuellt aktiva och /eller upplever smärtsam och tung menstruationscykeln är det dags att överväga preventivmedel . Om det är så att patienten inte är sexuellt aktiva och upplever tung och smärtsam menstruationscykel , kan en läkare kan ordinera preventivmedel för att mildra biverkningarna av menstruationscykeln .

Om kvinnan nyligen drabbats av ett missfall eller födde , skulle hon också prata med sin läkare om vad hon känner är rätt rad åtgärder för att ta det gäller att ta preventivmedel . Kvinnor som har fått missfall kan börja ta preventivmedel så snart som nästa period om hon inte vill bli gravid igen . De som nyligen har fött barn och ammar får vänta allt från sex veckor till sex månader innan de kan börja ta preventivmedel igen , vid vilket tillfälle hon kan börja med att ta progesteron bara . Kvinnor som inte ammar kan börja ta piller så fort som tre veckor efter förlossningen .

Timing

De flesta traditionella p-piller tas för första gången på den första söndagen efter menstruationscykeln har börjat . De tre första veckorna av p-piller har antingen samma belopp eller mer och mer östrogen /progesteron eftersom veckorna framsteg . Den fjärde veckan består av sockerpiller som fungerar som platshållare , så att du kommer ihåg att fortsätta ta dem . Det finns flera produkter , såsom Seasonique u00AE , som sträcker sig ovan nämnda processen till 77 dagars östrogen tabletter per en vecka sockerpiller att begränsa perioder till fyra per år .

icke-traditionella metoder preventivmedel finns också . NuvaRing u00AE fungerar på samma sätt men sätts vaginalt den första dagen av din period under tre veckor och tas bort under en vecka under menstruationscykeln . En ny ring sätts in igen på samma veckodag som det var i den ursprungliga cykeln . Den Depo-Provera u00AE shot injiceras av en läkare var tredje månad . Det första skottet kan injiceras när som helst under menstruationscykeln , men efterföljande skott måste injiceras var tredje månad .

Förstå Varningar och biverkningar

Förutom de varningar du fått av din läkare , hålla ihåg att preventivmedel kan orsaka blodproppar om de inte tas på rätt sätt , och kan också vara verkningslösa om de inte tas på schema eller tas med vissa mediciner . Eftersom p-piller är i huvudsak östrogen , kan de också orsaka att du blir irriterad och erfarenhet humörsvängningar .

Previous:nothing Next:det korrekta sättet att använda kondom

Relaterade artiklar


 • det bästa botemedlet för genital herpes
 • p-piller med höga nivåer av östrogen
 • effekter av testosteron på klitoris
 • förfaranden för en vasektomi
 • biverkningar av klomifencitrat
 • om läkemedel som kan göra en kvinna infertil
 • läkemedel som används för tillfällig kemisk kastrering
 • Mirena spiral information
 • egenskaper den första dagen i en menstruationscykel
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med järn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com