När ska man börja ett nytt paket med p-piller

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-23
P-piller finns i två varianter : kombinerade p-piller som innehåller hormonerna gestagen och östrogen , och " mini-piller " som innehåller progestin bara . Båda sorterna ger över 95 procent skydd mot graviditet när det tas enligt anvisningarna. När ett paket av p-piller har tagits , börjar ta nästa direkt för att undvika ett avbrott i graviditetsförebyggande

Kombination p-piller

I kontroll kombination p-piller som innehåller både östrogen och gestagen , förpackningar vanligen ut med 21 aktiva tabletter och sju piller placebo . Den aktiva p-piller innehåller hormoner som krävs för graviditet förebyggande , och placebo p-piller innehåller ingen medicin , utan används som en påminnelse för att hålla dig i vanan av p-piller varje dag . Om du tar alla 28 piller , helt enkelt börjar ta nästa förpackning när den nuvarande förpackning om 28 tabletter är klar , vid samma tidpunkt varje dag. Du kommer att ha en period samtidigt som placebo piller .

Om du vill hoppa över en period som månad , kan du hoppa med placebo piller . I detta fall tar de 21 aktiva tabletter i den aktuella förpackningen . Nästa dag , i stället för att ta första placebo piller , tar det första pillret i den nya förpackningen . Eftersom placebo piller är inte medicinskt nödvändiga , vissa märken av kontroll kombination p-piller paket piller utan dessa placebo och marknad periodens hoppa förmån för kvinnor . Hoppar över en period , genom aktiva p-piller kontinuerligt sätter en kvinna löper större risk för blödning eller småblödningar mellan menstruationerna , men är i övrigt friska för de flesta kvinnor .

Om , samtidigt som kombinationen p-piller , du glömmer två eller fler aktiva piller kan du få din tid . I det här fallet , kan du kasta antingen bort resten av det paketet och starta en ny förpackning som dagen, eller helt enkelt hoppa över den missade piller och ta resten av flocken . Använd en säkerhetskopia preventivmetod såsom kondom under sju dagar för att förhindra graviditet , och prata med en läkare om akuta preventivmedel om du har haft oskyddat sex under eller efter att ha missat p-piller .

mini-piller

Om du tar ett piller som bara innehåller gulkroppshormon , alla 28 piller är aktiva och det finns inga placebo piller . Ta alla piller i varje paket vid samma tidpunkt varje dag , sedan börjar genast nästa dag med den nya förpackningen . Medan du tar en progestin-p-piller , kan du inte få en tid alls , eller du kanske har en period under din fjärde vecka för att ta piller . Om du missar mer än en progestin-p-piller , fortsätta att ta pillren en i taget varje dag , med början missade piller , och fortsätta med resten av flocken . Ta inte dubbel upp på doseringen att "hinna ikapp " på missade piller . Använd en säkerhetskopia preventivmedel såsom kondomer för sju dagar och tala med en läkare om akuta preventivmedel om du har haft oskyddat sex under den tiden .

Första gången Pill Använd

Om det är första gången du tagit preventivmedel eller efter ett långt uppehåll från dem , starta en ny förpackning med p-piller på första söndagen efter menstruationscykeln , enligt till YoungWomensHealth. org . Du bör använda en andra preventivmedel som första månaden , bara för att vara säker .

varningar

P-piller ger inget skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar . Använd kondom eller avstå från sex för att skydda mot HIV och andra sexuellt överförbara sjukdomar . Fråga en läkare om alternativ preventivmedel för din specifika situation och äter p-piller enligt anvisningarna på förpackningen , såvida inte instruktioner från en läkare .

Previous:nothing Next:preventivmedel skott frågor

Relaterade artiklar


 • testosteron för kvinnors libido
 • övningar och gratis tips för att öka din penis storlek
 • var kommer spermier ifrån?
 • Hur lång tid tar det för spermierna att mogna ?
 • det korrekta sättet att använda kondom
 • Hur effektiv är rytm metod för födelsekontroll ?
 • papillomvirus infektion information
 • skäl till varför en vasektomi misslyckas
 • p-piller instruktioner
 • kvinnliga STD symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com