biverkningar av att få med p-piller

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-18
Den " piller ", en av de mest populära metoderna för födelsekontroll förser kroppen med östrogen för att lura den att tro att det är gravid och stopp ägglossning . Även om du inte kan uppleva biverkningar av p-piller , stoppa piller , ironiskt nog , kan orsaka biverkningar

Recovery

När kvinnor slutar använda födelse-piller , kan deras kroppens hormonnivåer tillfrisknar inom ett par veckor , och deras första perioden vanligtvis inträffar inom fyra till sex veckor hormonnivåerna återgår till det normala . Graviditet är möjligt nästan omedelbart för vissa kvinnor. Andra tar längre tid . Det är denna variation i fysisk reaktion som kan orsaka olika biverkningar efter stopp.

biverkningar

Det finns inte många vanliga biverkningar att stoppa p-piller , men många kvinnor upplever blödningar mellan perioderna för ett tag . Post-piller amenorré , avsaknaden av en period , kan uppträda efter kvinnor slutar födelse-piller , men är vanligt och inte allvarliga , och är en artefakt av kroppens försenade starta normal hormonproduktion. Om det efter sex månader , har du inte startat din mens än bör du gå och se din läkare . Också kontakta en läkare om anledningen till att du slutat med p-piller var att bli gravid , är det du försöker aktivt att få ett barn och du har haft någon framgång efter sex månader.

Acne

födelse-piller ofta bidrar till att förbättra problem akne hos vissa kvinnor . Tyvärr kan stoppa piller orsaka en avkastning på det gamla akne problem . För en kort tid efter avslutad hormonbehandling kan akne förvärras under en tid och sedan återvända till den nivå den var innan du tar p-piller .

Depression

Kvinnor som led av depression innan p-piller och som upplevde en minskning av symtom , kan uppleva att symtomen på depression , ångest eller ilska i kölvattnet av stoppa piller . Den plötsliga minskningen av hormonnivåerna i blodet kan förvärra premenstruellt syndrom (PMS ) eller premenstruell dysfori ( PMDD ) symptom.

barnlöshet

På grund av förseningar i hormonnivåerna återgå till det normala , kan du förblir ofruktbar för veckor eller månader efter avslutad p-piller . Detta bör lyfta som överstiger hormoner lakas ut ur systemet över tiden .

Previous:nothing Next:saker att göra hemma för att bli av genitala vårtor

Relaterade artiklar


 • klamydia behandling under graviditeten
 • vad är en kvinnlig kondom ?
 • tonåriga kärlek problem
 • Alkohol och spermie
 • tecken på reaktion på Mirena IUD
 • bröstutveckling hos pojkar
 • biverkningar av merina
 • första symptomen på herpes
 • preventivmetod instruktioner
 • framställningen av feromoner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com