effekten av antibiotika på p-piller

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-06
Det finns en allmän tro , både bland läkare och lekmän , som antibiotika minska effekten av p-piller . Medan det finns mycket obekräftade uppgifter om att antibiotika kan störa p-piller , visar forskning att endast vissa antibiotika utgör ett hot mot effektiviteten av p -piller

Controversy

Forskning om effekterna av antibiotika på p-piller har varit resultatlösa , med vissa studier drar slutsatsen att antibiotika minska effekten av p-piller och andra studier rapporterar att Effekten är minimal eller obefintlig . Variabler såsom urvalsstorlek , typer av antibiotika , kan olika typer av p-piller och andra riskfaktorer vara ansvarig för den förvirring om huruvida antibiotika minska effekten av p-piller .

Typer

Den enda typ av antibiotika som vet att störa p-piller är rifampicin , ett antibiotikum som är föreskrivna för att behandla tuberkulos och hjärnhinneinflammation. Enligt en 1999 studie publicerad i tidskriften Clinical Pharmacology Therapeutics , ökad användning av rifampicin follikelstimulerande hormon och skapat betydande påverkan på absorptionen av syntetiska hormoner i p-piller som innehöll syntetiskt gulkroppshormon noretisteron , såsom Loestrin , Junel , OrthoNovum och Jolivette . Men eftersom ägglossningen inte har skett i de testade kvinnorna , har antibiotikaanvändningen inte nödvändigtvis öka risken för graviditet.

Funktion

Antibiotika kan störa p-piller genom att ändra hur levern metaboliserar syntetiskt östrogen i födelse piller . Antibiotika påverkar också bakteriefloran i tarmarna och vaginal hålighet , dödande naturliga floran samt utländska bakterier, som kan störa den normala bakteriella nedbrytningen av östrogen . Rifampicin är känt för att öka nivåerna av könshormonet globulin , vilket kan påverka absorptionen av syntetiskt gulkroppshormon och öka risken för graviditet medan du tar p-piller .

Riskfaktorer

De riskfaktorer för oväntade graviditet medan du tar p-piller och antibiotika inte är väl etablerade . En artikel publicerad i Journal of Surgery Gynecologic visar att kvinnor som upplever genombrottsblödning medan du tar både p-piller och antibiotika kan löpa större risk för utebliven antikonception. Kvinnor som tar lågdos p-piller kan också löpa större risk än kvinnor som tar p-piller med högre nivåer av syntetiskt östrogen och gulkroppshormon .

Överväganden

Eftersom det finns en chans att vissa antibiotika kan störa p-piller , de flesta vårdpersonal fortfarande rekommenderar att du använder en metod för säkerhetskopiering när du tar p-piller och antibiotika . Risken är liten , men du bör beakta den potentiella effekten av en oönskad graviditet när de väljer eller inte att använda extra preventivmedel medan du tar p-piller och antibiotika .

Previous:nothing Next:Vad är äggledarna ?

Relaterade artiklar


 • livslängd av spermier
 • medicinsk behandling för erektil dysfunktion
 • biverkningar av paragard
 • naturligt sätt att förbättra kvinnans fertilitet
 • hur att mata ditt barn tillräckligt med vitamin B
 • definiera hiv
 • Vilka är fler symtom av HIV villkor?
 • användning av manliga spermier
 • vad som gör upp spermier ?
 • tecken och symtom på morgonen efter-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com